Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 11

Andy Murray: „Marija Šarapova turi prisiimti atsakomybę ir atlikti bausmę“

Andy Murray manymu, Marija Šarapova turi prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir atlikti bausmę už dopingo vartojimą. Penkių „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtoja pirmadienį visam pasauliui atskleidė, kad sausio mėnesį vartojo į juodąjį sąrašą įtrauktą meldoniumą.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu tu vartoji neleistiną preparatą, kuris tau padeda teniso aikštelėje ir tai įrodo tyrimai, tai tuomet tu privalai būti diskvalifikuotas,“ – savo nuomonę dėstė britas.

„Scanpix“/AP nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“/AP nuotr./Marija Šarapova

Buvusi pirmoji pasaulio raketė iš Rusijos vartojo neleistiną preparatą 10 metų, tačiau nuo šių metų sausio 1-os dienos jis buvo įtrauktas į pasaulinės anti-dopingo agentūros WADA draudžiamųjų sąrašą.

„Kiek žinau, apie 55-i sportininkai nuo sausio 1-os įkliuvo už meldoniumo vartojimą, – žinios dalinosi A.Murray. – Man atrodo keista, kad yra toks vaistas nuo širdies ligų, kurį naudoja daugelis sportininkų žaisdami aukščiausiame lygyje ir turi tą pačią bėdą. Tai kelia įtarimą.

Dabar situacija dėl dopingo vartojimo geresnė nei prieš kelis metus. Praėjusiais metais tyrimus privalėjau darytis labai dažnai, o šiais mane tyrė jau kelis kartus, tačiau panašu, kad to neužtenka.“

A.Murray prisijungė prie Rafaelio Nadalio nuomonės, kad M.Šarapova turi būti nubausta už savo poelgius. Tuo tarpu Novakas Džokovičius bei Serena Williams tiki, kad rusė suklydo netyčia bei linki tenisininkei tik paties geriausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas