Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 01

Andy Murray nuomone, dopingą vartoję žaidėjai neturėtų gauti vardinių kvietimų į turnyrus

Geriausias planetos tenisininkas Andy Murray sukritikavo „Internazionali BNL D’Italia” turnyro organizatorius už tai, kad jie įteikė vardinį kvietimą Rusijos tenisininkei Marijai Šarapovai. Brito nuomone, už dopingą bausti žaidėjai turėtų į stengtis į teniso elitą sugrįžti be kitų pagalbos.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos tenisininkė M.Šarapova gavo vardinius kvietimus į turnyrus Štutgarte, Madride bei Romoje, kuriuose ji jau galės dalyvauti, nes baigsis jos 15 mėnesių trukusi diskvalifikacija.

„Manau, kad už dopingą bausti žaidėjai patys turėtų išsikovoti aukštesnes vietas reitinge bei kelialapius į turnyrus, – teigė A.Murray. – Tačiau turnyrų vadovai visuomet elgsis taip, kaip jiems naudingiau. Garsios pavardės parduos daugiau bilietų, o tai svarbiausia.“

Penkis kartus „Didžiojo kirčio“ turnyruose triumfavusi M.Šarapova praėjusiais metais buvo suspenduota dėl meldoniumo vartojimo, o vėliau buvo nubausta dvejų metų diskvalifikacija nuo profesionalaus teniso. Tiesa, vėliau sporto arbitražo teismas rusės bausmės trukmę sumažino iki 15 mėnesių.

Vardinio kvietimo rusei galvosūkis dabar užgriuvo ir Vimbldono turnyro vadovus. Rusė šiuo metu neturi jokio WTA reitingo, o šias pirmenybes laimėjo sykį 2004-aisiais.

„Ji turi šansą gerai pasirodyti turnyruose, į kuriuos buvo pakviesta, todėl nemanau, kad jai reikia vardinio kvietimo į Vimbldoną, – savo nuomonę dėstė škotas. – Jeigu jai nepavyks, tai viskas priklauso nuo čempionato vadovų. Net neabejoju, kad jiems tai bus nelengvas sprendimas, tačiau tikiu, jog jis bus teisingas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas