Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 17

Andy Murray trenerio paieškos: žvilgsnis į Ivaną Lendlą ir kompromisai

Praeitą savaitę „Internazionali BNL d’Italia“ čempionu tapęs geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray pareiškė, jog nori ir vėl suvienyti pajėgas su buvusiu treneriu Ivanu Lendlu. Antroji pasaulio raketė netgi patikino, jog yra pasiruošęs legendinio Čekijos tenisininko nenorui keliauti ieškoti kompromisų.
Andy Murray ir Ivanas Lendlas
Andy Murray ir Ivanas Lendlas / „Scanpix“ nuotr.

Likus savaitei iki Atvirojo Prancūzijos čempionato pradžios, A.Murray atgavo antrą vietą ATP reitinge, o tai reiškia, kad jis atsidurs priešingoje „Roland Garros“ dalyvių lentelės pusėje nei Novakas Džokovičius, kurį 29-erių metų britas sekmadienį dviejuose setuose nesunkiai nugalėjo „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finale.

Geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui iš pastarųjų keturiolikos tarpusavio dvikovų su N.Džokovičiumi (žvelgiant nuo 2013 metų Vimbldono) tai buvo viso labo antra pergalė.

Italijos sostinėje triumfavęs A.Murray supranta, kad iki „Roland Garros“ čempionato naujo trenerio rasti nespės, tačiau pats britas pareiškė norintis darkart suvienyti pajėgas su I.Lendlu.

„Labai norėčiau vėl dirbti su Ivanu, tačiau praeitą kartą mūsų bendradarbiavimui daug problemų kėlė kartu praleidžiamas laikas, – neslėpė A.Murray. – Jei kažką pavyktų sugalvoti, mielai ir vėl dirbčiau su juo, tačiau bendradarbiavimas turi būti naudingas mums abiems.“

Antroji pasaulio raketė netgi užsiminė, kad yra pasiruošęs kelionėms rasti kompromisą, nes I.Lendlui ilgi ir varginantys skrydžiai nėra prie širdies.

„Borisas Beckeris su Novaku praleidžia labai daug laiko, jis yra atsidavęs šiam darbui. Jei nejauti malonumo dirbdamas, tai apsunkina dalykus. Dažniausiai didžiausiai problema yra kelionės, tačiau esu pasiruošęs kompromisams. Treniruotis Majamyje buvo išties puiku, nes netoliese gyveno ir Ivanas.“

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Ivanas Lendlas
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Ivanas Lendlas

„Nemanau, kad rasiu naują trenerį iki Atvirojo Prancūzijos čempionato pradžios, tačiau po šio turnyro turėsiu beveik tris laisvas savaites. Tuo metu ir pamėginsiu pakalbėti su keletu žmonių,” – pripažino geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas.

Primename, kad po „Mutua Madrid Open“ turnyro, kuris vyko prieš kelias savaites, A.Murray nusprendė išsiskirti su dvejus metus jį treniravusia legendine Prancūzijos tenisininke Amelie Mauresmo, kuri atskleidė norinti daugiau dėmesio skirti sūnui Aaronui.

I.Lendlas geriausią Didžiosios Britanijos tenisininką treniravo 2011-2014 metais. Legendinio čeko akivaizdoje A.Murray laimėjo vienintelius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus – 2012 metų „US Open“ čempionatą ir 2013 metų Vimbldoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas