Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 15

Andy Murray gimtadienis: įrašas istorijoje ir parklupdytas Novakas Džokovičius

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray 29-ąjį gimtadienį pažymėjo nuostabia pergale. Nors Novakas Džokovičius į „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą atvyko po trijų valandų trilerio prieš Kei Nishikorį ir susižeidęs kulkšnį, trečiajai pasaulio raketei šis titulas vis tiek yra labai svarbus. Galbūt dabar, prieš pat Atvirojo Prancūzijos čempionato pradžią, A.Murray patikės, kad geriausias pasaulio tenisininkas jam yra perkandamas. Sekmadienį vykusiame Romos „Masters“ turnyro finale 29-erių metų britas N.Džokovičių nugalėjo 6:3, 6:3.
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

„Internazionali BNL d’Italia“ finale triumfavusiam A.Murray atiteko 1000 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 717 tūkst. eurų. Tuo tarpu N.Džokovičius tenkinosi 600 taškų ir 351,715 eurų čekiu.

Geriausią pasaulio tenisininką nugalėjęs 29-erių metų britas jau pirmadienį susigrąžinst antrą vietą ATP reitinge, kurią trumpam prarado šią savaitę.

A.Murray sekmadienį tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos tenisininku „Atvirojoje eroje“, laimėjusiu „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą. Iki šiol geriausias jo pasiekimas Italijos sostinėje buvo 2011 metais pasiektas pusfinalis.

Gimtadienį šventusiam tenisininkui tai buvo tryliktas „Masters“ serijos titulas. Apskritai per visą savo karjerą A.Murray yra iškovojęs 36 ATP serijos turnyrų titulus.

N.Džokovičius sekmadienį tikėjosi laimėti jau 30 „Masters“ turnyrą. Pergalės atveju jis būtų tapęs pirmuoju tenisininku istorijoje, turnyruose uždirbusiu 100 milijonų dolerių.

Geriausiam pasaulio tenisininkui tai buvo viso labo ketvirta nesėkmė šiame sezone. Jis taip pat yra iškovojęs 37 pergales.

Pirmoji pasaulio raketė ir A.Murray vienas prieš kitą susikovė antrame „Masters“ serijos turnyro finale iš eilės. Praeitą savatiė abu tenisininkai žaidė „Mutua Madrid Open“ finale, kurį po trijų setų laimėjo N.Džokovičius.

Novako Džokovičiaus ir Andy Murray dvikovos eiga:

Jau nuo pirmojo seto pradžios buvo matyti, kad N.Džokovičiui „Internazionali BNL d’Italia“ finale lengva nebus. Antrame geime, kuris truko 11 minučių ir 30 sekundžių, pirmoji pasaulio raketė per plauką išsigelbėjo iš trijų varžovų “break point’ų”. Vis dėlto ketvirtame geime A.Murray galiausiai laimėjo serbo padavimus ir užtikrintais padavimais nukeliavo iki pergalės.

VIDEO: Murray Rips Backhand Hot Shot Rome 2016

Antrąjį setą tenisininkai pradėjo užtikrintomis padavimų serijomis, tačiau nuo penktojo geimo geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas pasinaudojo dar dviem „break point’ais“, kurie ir lėmė jo pergalę, nors N.Džokovičius ir nuolat alsavo į nugarą.

Pabrėžtina, kad „Internazionali BNL d’Italia“ finale A.Murray prie pergalės vedė puikus perėjimas iš gynybos į puolimą. Atsiradus menkiausiai galimybei 29-erių metų britas griebdavo jautį už ragų ir N.Džokovičių įspraduęs į kampą rinkosi taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas