Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 04

Ankstyvas pasitraukimas – R.Berankis krito „Challenger“ turnyro aštuntfinalyje

Naujasis sezonas Lietuvos teniso rinktinės lyderiui Ričardui Berankiui (ATP-168) prasidėjo nesėkmingai. Pirmoji „Challenger“ turnyro Portugalijoje raketė nepateisino favorito statuso ir pralaimėjo jau aštuntfinalyje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Antrame „Oeiras Indoor 1“ pirmenybių rate 32-ejų vilnietis 2:6, 7:5, 6:7(3) krito prieš kur kas žemiau reitinguotą Cemą Ilkelą (ATP-378) iš Turkijos.

Pirmame susitikimo sete greitai savo oponentą į priekį paleidęs R.Berankis atrodė blankiai, o nieko gero lietuviui nesišvietė ir antrosios partijos starte, kuomet mūsų tenisininko deficitas siekė 0:3.

Visgi charakterį pademonstravęs Ričardas greitai rezultatą išlygino, o setui artėjant prie savo kulminacijos ir dar kartą nulaužė varžovo padavimus.

Prie to stipriai prisidėjo ir savitvardą praradęs C.Ilkelas. Rezultatui esant 5:5 ir jam paduodant net du sykius linijos teisėjas pastebėjo turkui peržengiant liniją pirmųjų padavimų metu, o netrukus sekė ir dvigubos klaidos bei perspėjimas už nesportišką elgesį.

„Scanpix“ nuotr./Cemas Ilkelas
„Scanpix“ nuotr./Cemas Ilkelas

Apmaudu, jog psichologinį pranašumą turėjusiam lietuviui nepavyko tuo pasinaudoti lemiamo seto metu - neišprovokuotos klaidos, kaip ir nusivylimo šūksniai, sugrįžo.

Pirma turnyro raketė išsaugojo du match point'us varžovui paduodant ir pirmaujant 5:3, o jau visai netrukus ir pats lietuvis turėjo auksinę galimybę iškovoti pergalę pirmaudamas 6:5, tačiau to padaryti nepavyko, o pratęsime pajėgesnis pasirodė turkas.

Už pasirodymą Oeirašo mieste vykstančiame turnyre R.Berankiui atiteks 600 eurų ir 4 ATP reitingo taškai.

Nemažai taškų tenisininkas gina už praėjusį sezoną, o šiuo metu lietuviui yra projektuojama tik 184-a vieta ATP reitinge, kuri savaitės pabaigoje greičiausiai bus ir dar žemesnė.

Kitą savaitę R.Berankis turėtų sužaisti dar vieną „Challenger“ turnyrą Portugalijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas