Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15

Antrą nesėkmę patyrusiam R.Nadaliui liko tik teoriniai šansai pratęsti sezoną

Pirmoje sezono dalyje tiesiog nesustabdomai rungtyniavęs Rafaelis Nadalis (ATP-2) metų pabaigoje yra neatpažįstamas. Grunto karalius „Nitto ATP Finals“ turnyre Turine (Italija) patyrė antrą nesėkmę paeiliui ir dabar turi tik teorinius šansus žengti į pusfinalį.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame „žaliojo“ pogrupio susitikime Rafaelis Nadalis 3:6, 4:6 nesurado priešnuodžių prieš kanadietį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-6) ir toliau liks tūnoti grupės dugne.

Dabar 36-erių tenisininko iš Ispanijos sąskaitoje ne tik du pralaimėjimai, bet ir prasčiausias įmanomas laimėtų bei pralaimėtų setų santykis (0:2).

Norint išlaikyti bent teorines galimybes patekti į turnyro pusfinalį ir tokiu būdu pratęsti savo sezoną Rafai reikia, jog vakariniame šiandienos mače Tayloras Fritzas (ATP-9) 2:0 nugalėtų Casperą Ruudą (ATP-4).

Keturis break point'us pirmajame sete iššvaistęs R.Nadalis patyrė tikrą šoką aštuntajame geime, kuomet paduodamas ir pirmaudamas 40:0 sugebėjo pralaimėti savo padavimus. Deficitas iš karto tapo 3:5, o netrukus buvo baigtas ir setas.

Antroje partijoje antroji pasaulio raketė dar kartą suklupo paduodamas, o monstriškai padavinėjęs F.Auger-Aliassime'as šventė užtikrintą pergalę, varžovą pavaišindamas iš viso net 15 ace'ų.

Tai pirmoji 22-ejų kanadiečio karjeros pergalė prieš R.Nadalį ir pirmoji baigiamajame metų turnyre. Priminsime, kad tenisininką treniruoja ne kas kitas, o Toni Nadalis – Rafos dėdė ir ilgametis buvęs strategas.

„Scanpix“ nuotr./Felixas Auger-Aliassime'as ir Toni Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Felixas Auger-Aliassime'as ir Toni Nadalis

Ispanijos teniso legenda tik antrą kartą karjeroje ATP ture pralaimėjo ketvirtą sykį paeiliui. Pirmą kartą tai nutiko dar 2009 metais, kuomet buvo patirtas pralaimėjimas Paryžiaus „Masters“ turnyre, po kurio sekė trys nesėkmės ATP finalinėse varžybose.

VIDEO: Rafael Nadal Battles Felix Auger-Aliassime | Nitto ATP Finals 2022 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas