Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 24

Antrą pasaulio raketę sutriuškinusi amerikietė laimėjo antrą turnyrą iš eilės

Netikėtai iškilusios amerikietės Bernardos Peros (WTA-81) svajonių serija tęsiasi – tenisininkė iškovojo skambiausią karjeros pergalę prieš dabartinę antrą pasaulio raketę ir nuraškė dar vieną titulą.
Bernarda Pera
Bernarda Pera / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Hamburge vykstančio WTA turnyro „Hamburg European Open“ finale B.Pera nepaliko vilčių ir antrai geriausiai pasaulio tenisininkei Anett Kontaveit (WTA-2) iš Estijos – 6:2, 6:4.

Antrajame stipriausių pasaulio tenisininkių šimtuke pastaraisiais mėnesiais tūnojusi JAV tenisininkė šiuo metu yra tiesiog nesustabdoma – tai buvo jau 12-oji jos pergalė iš eilės ir net 24 laimėti setai paeiliui.

B.Peros iškilimas prasidėjo prieš dvi savaites Budapešte, kur kelią skintis dėl titulo ji turėjo pradėti startuodama nuo kvalifikacijos. Per šį laiką 27-erių tenisininkė iškovojo pirmuosius du karjeros titulus Vengrijos sostinėje ir Hamburge.

Turnyrą Vokietijoje kroatiškų šaknų turinti žaidėja pradėjo nuo triuškinančios 6:0, 6:4 pergalės prieš praėjusių metų čempionę Eleną Gabrielą Ruse, o baigė įveikdama antrą pasaulio raketę iš Estijos.

Tai antroji B.Peros karjeros pergalė prieš Top 10 oponentę – pirmą sykį ji tai padarė 2018 metais „Australian Open“ turnyre prieš Johanną Kontą.

„Scanpix“ nuotr./Anett Kontaveit ir Bernarda Pera
„Scanpix“ nuotr./Anett Kontaveit ir Bernarda Pera

Nepaisant pralaimėjimo finale A.Kontaveit iškovojo beveik 16 tūkst. eurų ir 180 WTA reitingo taškų, kurie tenisininkei leidžia padidinti atotrūkį nuo trečioje pozicijoje esančios Marios Sakkari iki daugiau nei 300 taškų.

B.Pera, kurios triumfas bus įvertintas 280 WTA reitingo taškų ir beveik 27 tūkst. eurų, greičiausiai kils į rekordinę 54-ąją vietą – tai trimis daugiau nei buvęs geriausias amerikietės pasiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas