Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

Antrajame Madrido „Masters“ pusfinalyje – dar viena S.Tsitsipo ir A.Zverevo akistata

Vėlyvą penktadienio vakarą Madride paaiškėjo ir paskutinieji „Mutua Madrid Open“ vyrų vienetų turnyro pusfinalio dalyviai.
Stefanos Tsitsipas ir Alexanderis Zverevas
Stefanos Tsitsipas ir Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Permainingai susiklostė trečiasis dienos ketvirtfinalis, kuriame Stefanos Tsitsipas (ATP-5) 6:3, 2:6, 6:4 palaužė Andrejų Rubliovą (ATP-8).

23-ejų talentas iš Graikijos šiemet „Masters“ serijos turnyruose ant grunto kol kas nepralaimi – 8 pergalės iš tiek pat galimų. Prieš keletą savaičių jis sėkmingai apgynė Monte Karlo „Masters“ turnyro titulą, o dabar skinasi kelią link pirmojo trofėjaus Ispanijos sostinėje.

Per žingsnį nuo titulo S.Tsitsipas Madride buvo 2019 metais, kuomet dar tik buvo kylanti žvaigždė, o pusfinalyje tuomet sensacingai nukovė Rafaelį Nadalį.

Su 27 pergalėmis šiame sezone graikas išlieka ATP turo lyderiu. Jam ant kulnų lipa Carlosas Alcarazas (26) ir tas pats A.Rubliovas (25), kuris paleido puikų šansą ATP reitinge užkopti į šeštą poziciją.

Pirmadienį rusas rikiuosis septintas, o jo pralaimėjimas ketvirtfinalyje reiškia, kad į rekordinę šeštą vietą pakils C.Alcarazas.

S.Tsitsipo varžovu pusfinalyje bus puikiai pažįstamas Alexanderis Zverevas (ATP-3). Vokietis vos neprisidarė rimtų problemų, tačiau galiausiai 6:3, 7:5 susitvarkė su kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime'u (ATP-10).

Praėjusiais metais Madride iškovotą čempiono titulą ginantis Saša antrajame sete pirmavo 4:1 ir keletą sykių buvo per tašką nuo 5:1, tačiau tuomet pradėjo štampuoti vieną dvigubą klaidą po kitos ir oponentui leido sugrįžti.

Per antrąjį setą A.Zverevas padarė net 8 dvigubas klaidas, o retkarčiais iš desperacijos rinkdavosi du stiprius padavimus nei silpną antrąjį.

Nepaisant to, mačo nugalėtojas vis tiek laimėjo net 56 proc. taškų (14/25) antrais kamuoliukais – tai reiškia, kad visgi sėkmingai padavęs antruoju bandymu vokietis laimėjo 14 iš 16 taškų.

Pusfinalis Madride pažymės jau 11-tąjį A.Zverevo ir S.Tsitsipo tarpusavio mūšį. Kol kas 7:3 priekyje užtikrintai graikas, nė sykio nepralaimėjęs ant grunto (3:0).

Kitame pusfinalyje susikaus C.Alcarazas (ATP-9) ir Novakas Džokovičius (ATP-1).

VIDEO: Nadal Battles Alcaraz; Djokovic, Tsitsipas, Rublev Play | Madrid 2022 Quarter-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas