Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 15

Antroji pergalė Lietuvai: Lukas Mugevičius įveikė 323 pasaulio raketę

Trečioji Lietuvos raketė Lukas Mugevičius nugalėjo Pietų Afrikos respublikos tenisininką Lloydą Harrisą ir iškovojo antrąjį tašką Lietuvos rinktinei. Mūsiškis pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau sugebėjo atsitiesti ir įrodyti savo pranašumą. Mačas truko dvi su puse valandos, o baigėsi lietuvio pergale rezultatu 3:6, 7:6 (7:5), 6:0, 6:4. Lietuva pirmauja prieš PAR rezultatu 2:0.
Lietuvos ir PAR teniso rinktinės
Lietuvos ir PAR teniso rinktinės / Lietuvos teniso sąjungos nuotr.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Mugevičius ir Lloydas Harris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Mugevičius ir Lloydas Harris

Lietuvos tenisininkas devynis kartus palaužė varžovo padavimų seriją, o pats pralaimėjo šešias. L.Mugevičius laimėjo 67 proc. savo pirmųjų kirčių bei 52 proc. antrųjų.

Šį sezoną L.Mugevičius dalyvavo vien „Futures“ serijos varžybose bei sužaidė vieną Daviso taurės susitikimą. Tenisininkas 2016-aisiais vienetuose iškovojo 16 pergalių ir patyrė tiek pat nesėkmių.

Pirmame sete L.Mugevičius palaužė varžovo padavimų seriją jau trečiame geime, tačiau vėliau neatsilaikė du sykius ir dvikovoje startavo nesėkmingai.

Antrame sete tenisininkams ir toliau nesisekė su savaisiais padavimais. Abu žaidėjai pralaimėjo po dvi savo kirčių serijas, todėl buvo žaidžiamas pratęsimas. Jame vyko itin atkakli kova. Lietuvis buvo priekyje 5:3 ir nors afrikiečiui dar pavyko išlyginti rezultatą (5:5), tačiau tuomet L.Mugevičius pelnė du taškus iš eilės ir laimėjo setą. Tai buvo dvikovos lūžio taškas.

Trečiame ir ketvirtame sete Lietuvos atstovas buvo kaip ant sparnų. Viename jis įteikė varžovui „riestainį“, o kitą laimėjo rezultatu 6:4.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė turi galimybę laimėti Daviso taurės susitikimą su Pietų Afrikos respublika. Šiame turnyre žaidžiama iki trijų pergalių. Šiuo metu Lietuva pirmauja rezultatu 2:0, o šeštadienį įvyks vienas dvejetų mačas.

Tačiau jame teks gerokai paplušėti, nes į aikštę PAR gretose išbėgs devintoji pasaulio dvejetų raketė Ravenas Klaasenas. Jis praėjusią savaitę rungtyniavo Vimbldono pusfinalyje. Šį sykį minėtasis tenisininkas rungtyniaus poroje su Ruanu Roelofse'u. Mūsų rinktinei atstovaus Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Burtų traukimo ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Burtų traukimo ceremonija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas