Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 22

Antverpene – A.Bubliko ir brolių Tsitsipų čempioniški žygiai

Belgijos uostamiestyje Antverpene sekmadienį finišavo ATP 250 kategorijos pirmenybės „European Open“, kuriose paaiškėjo vienetų ir dvejetų turnyro nugalėtojai.
Alexanderis Bublikas
Alexanderis Bublikas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vienetų varžybose čempiono titulą iškovojo Alexanderis Bublikas (ATP-36). Kazachstano tenisininkas finale 6:4, 6:4 palaužė Arthurą Filsą (ATP-38) iš Prancūzijos.

26-erių tenisininkui tai antrasis titulas šiame sezone ir trečiasis karjeroje. Sascha šiemet laimėjo turnyrą Halėje (Vokietija), o praėjusiais metais triumfavo Monpeljė (Prancūzija).

Įdomu tai, kad iki turnyro Antverpene kazachas ATP ture buvo pralaimėjęs penkis mačus iš eilės, tačiau visos savaitės metu pasižymėjo puikiais padavimais ir varžovams atidavė vienintelį setą – tai įvyko ketvirtfinalyje.

Čempionui be 104 tūkstančių eurų piniginio prizo atiteks ir 250 ATP reitingo taškų, kurie leis pakilti į 30-tos vietos pasauliniame reitinge.

Antrojo ATP titulo siekusiam A.Filsui atiteks 150 ATP reitingo taškų ir beveik 60 tūkst. eurų.

Dvejetų pirmenybėse kiek netikėtai čempionais tapo broliai Stefanos ir Petros Tsitsipai. Jie finale 6:7(5), 6:4, 10:8 palaužė Arielį Beharą ir Adamą Pavlaseką.

Pergalė jaunesniajam Stefano broliui Petros leis ATP dvejetų reitinge pirmą kartą pakilti į stipriausių planetos žaidėjų šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas