Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29

Apgailėtinas elgesys – po traumų grįžtančius tenisininkus išvadino „neįgaliais“

Kazachstano teniso meistras Alexanderis Bublikas (ATP-27) pasižymėjo šlykščiu poelgiu „US Open“ turnyre, kuomet korte esantys mikrofonai užfiksavo tenisininką įžeidinėjant savo kolegas.
Alexanderis Bublikas
Alexanderis Bublikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo etapo dvikovoje A.Bublikas neturėjo variantų prieš 2020-ųjų „US Open“ čempioną Dominicą Thiemą (ATP-81), kuriam pralaimėjo rezultatu 3:6, 2:6, 4:6.

Rusijoje gimęs, bet nuo 2016-ųjų Kazachstanui atstovaujantis 26-erių tenisininkas niekuomet negarsėjo pavyzdingu elgesiu korte, tačiau šį sykį Niujorke peržengė visas ribas.

Akyliausi teniso stebėtojai užfiksavo A.Bubliko mestelėtą repliką, skirtą tenisininkams, siekiantiems sugrįžti į elitą po sunkių traumų, tarp kurių neabejotinai yra ir D.Thiemas.

„Man atsibodo vis gauti tuos neįgaliuosius, kurie siekia susigrąžinti savo karjeras“, – pykštelėjo jis.

Aukštą 27-tą vietą ATP reitinge užimantis Kazachstano tenisininkas šiuo savo pasakymu referavo ne tik į D.Thiemą, kuris prieš du metus patyrė labai sunkią riešo traumą, bet ir, spėjama, Gaelį Monfilsą ir Staną Wawrinką, kuriems taip pat pralaimėjo šiame sezone. Pastarieji taip pat vis dar tęsia savo sugrįžimą po įvairiausių sveikatos problemų.

Spaudos konferencijoje savo mintimis apie šią situaciją pasidalijo ir pergalę iškovojęs austras.

„Dabar negaliu tiksliai pasakyti, ar jo žodžiai buvo teisingai išversti. Jei jis iš tikrųjų tai pasakė, tai labai stipru. To neturėtų būti vien iš pagarbos kitam“, – nedaugžodžiavo Thiemas.

Austrui tai buvo pirmoji pergalė Niujorke nuo 2020-ųjų, kuomet jis „US Open“ turnyre liko nenugalėtas ir iškovojo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą.

Apskritai paskutinį sykį pergalę „Grand Slam“ pirmenybėse tenisininkas iškovojo 2021-ais metais Melburne, dar prieš riešo traumą.

Dėl vietos trečiajame etape „Domi“ kausis su vietos sirgalių numylėtiniu, kylančia JAV teniso žvaigžde Benu Sheltonu (ATP-47).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas