Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 14

Ar pavyks kam nors pasipriešinti Serenai Williams 2016-ais metais?

Serena Williams 2015-ais metais absoliučiai dominavo moterų teniso turnyruose. Kyla klausimas, ar 2016-ais metais matysime amerikietės karaliavimo tęsinį? O gal kas nors sugebės pasipriešinti vieną geriausių savo karjeros sezonų sužaidusiai JAV tenisininkei?
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Williams praėjusį sezoną laimėjo tris iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Jeigu ne didžiausią metų sensacija pateikusi Roberta Vinči, tai dabar kalbėtume apie tokią amerikietės formą, kurios moterų tenise jau seniai nematėme.

Kaip ir praėjusiais metais taip ir šiais, pirmąją pasaulio raketę galimybių įveikti turi vos dvi tenisininkės. Tai Victoria Azarenka ir Petra Kvitova. Savo teniso arsenale šios dvi žaidėjos vienintelės slepia reikiamus ginklus, kad pasipriešintų nesustabdomai žaidžiančiai amerikietei.

26-ų metų Baltarusijos tenisininkė V.Azarenka pradėjo savo 2016-ų metų sezoną iškovodama Brisbeno turnyro trofėjų. Tenisininkė šiuo metu yra ne tik geroje sportinėje formoje, bet ir turi pakankamai talento, kad galėtų prieš S.Williams kautis kaip su sau lygia.

Tarpusavyje šios dvi tenisininkės 2015-ais metais kovėsi tris kartus ir baltarusė buvo netoli pergalės visuose mačuose. Visomes trims dvikovoms prireikė trijų setų nugalėtojui išaiškinti. 

Praėjusiais metais V.Azarenką nuolat kamavo traumos, tačiau panašu, kad šį sezoną tenisininkė yra pilnai pasveikusi ir pasiruošusi kilti į reitingo viršų.

P.Kvitova praėjusiais metais buvo viena iš nedaugelio tenisininkių, kurios iškovojo pergalę prieš fantastišką sezoną žaidusią S.Williams. Žinant kaip gerai žaidė amerikietė, pergalė prieš ją buvo labai didelis pasiekimas.

Ji nugalėjo pirmąją pasaulio raketę dviejų setų kovoje Madrido „Masters“ serijos turnyre. Čekė taip pat neišvengė traumų, tačiau sugebėjo sugrįžti ir puikiai sužaisti sezono pabaigą.

P.Kvitova sugebėjo pasiekti 2015-ų metų „WTA Finals“ turnyro finalą bei padėjo Čekijos rinktinei „Fed Cup“ finale nugalėti Rusijos rinktinę.

Ant popieriaus S.Williams atrodo žymiai geresnė už V.Azarenką ir P.Kvitovą. Tačiau jeigu tenisininkėms mačo dieną daug kas sektųsi, jos yra pakankamai geros, kad sugebėtų nukauti pirmąją pasaulio raketę.

VIDEO: Serenos Williams pirmosios treniruotės Melburne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas