Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 21

Ar Ričardas Berankis 26-ąjį gimtadienį Notingame pažymės saldžiu kerštu?

Ričardui Berankiui pasitaikė puiki proga ne tik papildyti ATP reitingo taškų kraitį, bet ir 26-ąjį gimtadienį pažymėti saldžiu kerštu. Geriausias Lietuvos tenisininkas antradienį pradės paskutinį pasiruošimą trečiajam metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui – Vimbldonui. Antrame „Aegon Open Nottingham“ turnyro etape 53-ią vietą ATP reitinge užimantis mūsiškis susikaus su 95-ąja pasaulio rakete Danieliu Evansu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Facebook“ nuotr.

R.Berankis „Aegon Open Nottingham“ turnyre gavo skirstymą, tad į antrą etapą žengė be kovos. Tuo tarpu D.Evansas varžybų starte tik po atkaklios kovos 3:6, 6:2, 7:6 (8:6) palaužė tautietį Liamą Broady.

Tai bus jau ketvirta tenisininkų tarpusavio dvikova. Ant žolės R.Berankis ir D.Evansas vienintelį kartą kovėsi 2010 metais Vimbldono kvalifikacijoje ir tąkart pergalę 7:5, 6:3 šventė mūsiškis.

Šiemet R.Berankis ir D.Evansas taip pat jau spėjo suremti raketes. Tai nutiko Taipėjaus „Challenger“ turnyro pusfinalyje. Tuomet laimėta dvikova džiaugėsi D.Evansas, o finale nukovęs Konstantiną Kravčiuką jis pirmą kartą karjeroje pralaužė pirmo ATP šimtuko ledus.

Tačiau nuo to laiko Didžiosios Britanijos tenisininkui sekėsi sunkiai. Po triumfo Taipėjuje D.Evansas laimėjo vos dvi akistatas ir patyrė keturias nesėkmes.

Tiesa, įspūdingais rezultatais Europoje pasigirti negali ir 26-erių metų lietuvis. Nuo gegužės mėnesio R.Berankis iš aštuonių dvikovų laimėjo vos dvi, o ir jas pelnė ne itin stipriame „Challenger“ turnyre Čekijoje.

Nors nežymiu dvkovos favoritu yra laikomas R.Berankis, D.Evansui pasitarnauti gali tai, kad šiemet jis ant žolės dangos praleido daugiau laiko. Geriausias Lietuvos tenisininkas šiame sezone dalyvavo vos viename žolės turnyre, o ir ten krito jau pirmame etape prieš tunisietį Maleką Jaziri.

Tuo tarpu D.Evansas, nors ir neblizgėjo, ant šios dangos pažaidė daugiau. „Aegon Open Nottingham“ varžybos – jau ketvirtas 26-erių metų brito turnyras ant žolės šiemet. Pasiruošimo Vimbldonui metu 95-oji pasaulio raketė iškovojo dvi pergales ir patyrė tris nesėkmes.

Tiek 26-erių metų lietuvis, tiek D.Evansas labiau mėgsta agresyvią taktiką, tad „Aegon Open Nottingham“ antrame etape daug įtakos gali turėti ir neišprovokuotos klaidos. Jų Didžiosios Britanijos tenisininkas gali padaryti mažiau, nes jo gynybiniai sugebėjimai yra šiek tiek geresni nei R.Berankio.

„Facebook“ nuotr./Ričardas Berankis
„Facebook“ nuotr./Ričardas Berankis

Negana to, D.Evansas užtikrinčiau žaidžia ir prie tinklo, o ant žolės dangos šis ginklas yra labai svarbus. Kadangi šis paviršius yra greitesnis už kitus, žaidžiantis prie tinklo tenisininkas gali pelnyti daug lengvų taškų.

Nors gynyboje D.Evansas žaidžia užtikrinčiau, R.Berankis geriau atakuoja. Tuo buvo galima įsitikinti praeitą savaitę „Gerry Weber Open“ pirmame etape, kuriame lietuviui koją pakišo tik keli neišprovokuotomis klaidomis perpildyti geimai.

Ir R.Berankiui, ir D.Evansui tai bus paskutinis turnyras prieš Vimbldono čempionatą, tad abu tenisininkai „Aegon Open Nottingham“ varžybose norės užsibūti kiek įmanoma ilgiau.

Pergalę antradienį iškovojusiam tenisininkui atiteks 20 ATP reitingo taškų ir beveik 10 tūkst. eurų piniginė premija. Aštuntfinalyje R.Berankio ar D.Evanso greičiausiai lauks dvikova su antrąja turnyro rakete Pablo Cuevasu, tačiau grunto specialistui pirmiausia reikės įveikti prancūzo Stephane’o Roberto arba brito Brydano Kleino barjerą.

R.Berankio ir D.Evanso dvikova antradienį turėtų prasidėti 16.30 Lietuvos laiku. Deuce.lt kvies įvykius sekti drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas