Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 27

Atlantoje – N.Kyrgioso pasitraukimas ir vietinių talentų pirmosios karjeros pergalės

Atlantoje jau įsibėgėjo ATP 250 serijai priklausantis turnyras „Atlanta Open“, kuriame visų teniso gerbėjų lauktas Nicko Kyrgioso (ATP-47) pasirodymas vienetuose neįvyks.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

27-erių australui šis turnyras būtų buvęs pirmasis vienetuose po neįtikėtino tenisininko žygio Vimbldone, kur jis pasiekė pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą, tačiau kairiojo kelio skausmai Nicką privertė priimti sunkų sprendimą ir pasitraukti likus vos keliolikai minučių iki dvikovos starto.

„Mano viltys rungtyniauti čia subyrėjo į šipulius. Viskas, ko norėjau, tai žengti į aikštę ir surengti jums šou, tačiau to padaryti nepavyks, nes negaliu žaisti aukščiausiu lygiu. Galbūt dar pavyks sugrįžti ir žaisti dvejetus su Thanasiu Kokkinakiu“, – žinutę aistruoliams gyvai pasiuntė Kyrgiosas, Atlantoje triumfavęs 2016 metais.

Paskutinę minutę į kortą iškviestas ir su lucky looser statusu dalyvavęs prancūzas Adrianas Mannarino (ATP-78) antruoju šansu pasinaudojo – jis 6:3, 7:6(7) palaužė vokietį Peterį Gojowczyką (ATP-88).

Sėkmingai antroji turnyro diena Atlantoje susiklostė vietiniams talentams, kuriems buvo įteikti „vardiniai kvietimai“.

Vienu ryškiausių JAV teniso šviesulių įvardijamas 19-metis Benas Sheltonas (ATP-281) užtikrintai 6:2, 7:5 sudorojo Indijos atstovą Ramkumarą Ramanathaną (ATP-229).

Iš Atlantos kilęs, o šiuo metu Floridoje studijuojantis jaunuolis praėjusiame sezone laimėjo NCAA vienetų turnyrą, o pastarosiomis savaitėmis siautėjo „Challenger“ turnyruose, pasiekdamas finalą bei pusfinalį.

Antrajame rate B.Sheltono lauks labai rimtas jėgų pasitikrinimas su šešiskart turnyro čempionu ir titulą ginančiu tautiečiu Johnu Isneriu (ATP-25).

Dar įspūdingiau atrodė 21-erių Andreso Martino, kuris ATP reitinge užima vos 736 poziciją, pergalė. Amerikietis labai komfortabiliai 6:3, 6:2 sutriuškino minėtąjį Th.Kokkinakį (ATP-69), kuris dar šiame sezone laimėjo ATP turnyrą Adelaidėje.

Iš Džordžijos valstijos kilęs bei čia ir besimokantis jaunuolis apskritai žaidė tik trečiajame karjeros profesionalų turnyre, iš kurių pirmieji du priklausė „Futures“ kategorijai.

A.Martino toliau lauks A.Mannarino iššūkis.

Abiem tenisininkams tai buvo debiutas pagrindinėse ATP turnyro varžybose. Kol kas jie dar net nėra profesionaliai, kadangi vis dar studijuoja ir žaidžia už savo universitetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas