Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ATP turnyre Lione – sensacingas 203 cm ūgio milžino iš Prancūzijos triumfas

Perspektyvus Prancūzijos tenisininkas Giovanni Mpetshi Perricardas (ATP-117) šokiravo teniso pasaulį iškovodamas ATP 250 titulą gimtajame Liono mieste.
Giovanni Mpetshi Perricardas
Giovanni Mpetshi Perricardas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dramatiškai susiklosčiusiame didžiajame „Open Parc“ pirmenybių finale vos 20 metų amžiaus jaunuolis po 2 valandas ir 28 minutes trukusios kovos rezultatu 6:4, 1:6, 7:6(7) palaužė favoritu laikytą argentinietį Tomasą Martiną Etcheverry (ATP-29).

G.Mpetshi Perricardui tai pirmasis karjeros trofėjus ATP ture. Apskritai jam tai buvo tik trečiasis pagrindinis ATP turnyras.

„Tai yra beprotybė, finalas buvo labai geras. Esu labai laimingas laimėjęs šį turnyrą ir dabar į „Roland Garros“ atvykstu su dideliu pasitikėjimu. Trečiojo seto pratęsime mano galvoje buvo įvairiausių minčių. Buvo labai sunku nepataikius smūgio prie tinklo prie 5:4, bet galiausiai išsaugojau vieną match point'ą ir laimėjau“, – džiūgavo prancūzas.

203 cm ūgio galiūnas yra vienas aukščiausių tenisininkų ATP ture. Jis tapo trečiuoju tenisininku šiemet už pirmojo ATP šimtuko ribų, laimėjusiu ATP turnyrą, prisijungdamas prie italų Luciano Darderi ir Matteo Berrettinio.

Toks fantastiškas žygis Lione jau netrukus šiam talentui leis praverti pirmojo ATP šimtuko duris – naujame ATP reitinge jam projektuojama net 66-toji pozicija.

Šią savaitę gimtinėje G.Mpetshi Perricardas taip pat patiesė tokius tenisininkus kaip Lorenzo Sonego (ATP-50), Yoshihito Nishioka (ATP-72), Hugo Gastonas (ATP-104) bei Alexanderis Bublikas (ATP-19) ir tapo žemiausiai reitinguotu čempionu turnyro istorijoje.

Be 250 ATP reitingo taškų prancūzui atiteko ir kiek daugiau nei 88 tūkst. eurų. Pirmajame „Roland Garros“ etape jo lauks belgas Davidas Goffinas (ATP-115), o antrajame – Alexanderis Zverevas (ATP-4) arba Rafaelis Nadalis (ATP-276).

T.M.Etcheverry tai buvo jau trečioji nesėkmė ATP finaluose. Be titulo liekantis argentinietis užsidirbo 165 ATP reitingo taškus ir kiek daugiau nei 51 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas