Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atrankoje prieš suomį kritęs D.Thiemas jausmingai atsisveikino su „Roland Garros“

Paskutinį kartą karjeroje „Roland Garros“ turnyre žaidęs Dominicas Thiemas (ATP-131) šių metų pirmenybes palieka su kartėliu – Austrijos teniso superžvaigždei nepavyko įveikti atrankos.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame atrankos varžybų etape trečiadienį D.Thiemas rezultatu 2:6, 5:7 neprilygo suomiui Otto Virtanenui (ATP-156) ir liko be pagrindinio „French Open“ turnyro.

Antrajame sete atsigavimo ženklus demonstruoti pradėjęs „Domi“ vienuoliktajame geime paduodant varžovui pirmavo 30:0 bei kilo į lemiamą šturmą, tačiau visus tenisininko planus sujaukė lietus, dėl kurio mačas buvo sustabdytas.

Antrajame pagal dydį Suzanne Lenglen korte netrukus buvo uždarytas stogas, tačiau po pertraukėlės vėl dominavo Suomijos atstovas, iškovojęs bilietą į finalinį kvalifikacijos etapą.

„Tai buvo puikus atsisveikinimas. Su šiuo turnyru turiu ypatingą ryšį. Žaidžiau jaunių pirmenybių finale, o tuomet bėgant metams vis stiprinau ryšį su turnyru ir žiūrovais. Šiuose kortuose demonstravau puikius rezultatus, turėjau daug gerų akimirkų bei patirčių. Tai pats sėkmingiausias mano „Didžiojo kirčio“ turnyras, todėl mėgavausi žaidimu čia kiekvienais metais“, – pasakojo Thiemas.

Pasibaigus susitikimui Austrijos teniso žvaigždei korte buvo surengta speciali pagerbimo ceremonija, kurios metu specialią statulėlę jam įteikė turnyro direktorė, buvusi WTA turo tenisininkė Amelie Mauresmo.

D.Thiemas atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse du kartus žaidė finale (2018 ir 2019 m.), o dar du sykius nužygiavo iki pusfinalio etapo (2016 ir 2017 m.).

Po sunkios riešo traumos taip ir neatsigavęs 30-metis tenisininkas šio sezono pabaigoje priėmė sprendimą baigti profesionalo karjerą. Paskutiniu austro turnyru turėtų tapti ATP 500 pirmenybės Vienoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas