Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

Atviras Boriso Beckerio pasakojimas – kalėjime buvo grasinama susidorojimu

Borisas Beckeris savo gyvenimą pradeda iš naujo. Legendinis Vokietijos tenisininkas neseniai buvo paleistas iš kalėjimo anksčiau laiko, tačiau tamsaus periodo, kuris buvo pažymėtas ir grasinimu mirtimi, pamiršti taip lengvai negali.
Borisas Beckeris
Borisas Beckeris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

55-erių B.Beckeris už grotų praleido aštuonis mėnesius.

Laisvės atėmimo bausmė jam buvo skirta dėl nuslėpto 2,5 mln. vertės turto, skelbiant asmeninį bankrotą 2017-aisiais, taip vengiant mokėti skolas.

Teismas B.Beckeriui buvo skyręs pustrečių metų kalėjimo, pusę šio laiko fiziškai praleidžiant už grotų, tačiau vokietis į laisvę paleistas anksčiau.

„Scanpix“ nuotr./Borisas Beckeris
„Scanpix“ nuotr./Borisas Beckeris

Interviu metu su vokiečių „Sat 1“ buvęs tenisininkas papasakojo ir apie šiurpų incidentą už grotų – pasak B.Beckerio, buvo siekiama jį nužudyti.

Vokiečio kameros draugas, kuris yra įvardijamas kaip Johnas, Huntercombe kalėjime leidžia jau 16-uosius metus už dviejų asmenų nužudymą, kai šiam tebuvo vos 18-a.

B.Beckeris teigė, kad Johnui nepatiko jo bičiulystė su juodaodžiais kaliniais. Netrukus vokiečiui pradėjo skrieti grasinimai susidorojimu – tiek seksualine prievarta, tiek ir net mirtimi.

„Aš visas drebėjau, – akimirką, kuomet Johnas siekė jį užpulti, prisiminė Beckeris. – Atsimenu, kad iš karto pradėjau garsiai rėkti ir atbėgo kiti kaliniai, kurie tuomet pradėjo grasinti Johnui.“

„Scanpix“ nuotr./Borisas Beckeris ir jo draugė Lilian de Carvalho atvyko į teismą Londone.
„Scanpix“ nuotr./Borisas Beckeris ir jo draugė Lilian de Carvalho atvyko į teismą Londone.

Pasak teniso legendos, tąsyk jo riksmus išgirdo ir žaibiškai atskubėjo maždaug 10 juodaodžių – jie pasirūpino, kad Johnas paliktų kamerą ir atstotų visam laikui.

„Jis buvo labai pavojingas. Jam nepavyko suprasti, kodėl aš turėjau tokį ryšį su juodaodžiais. Kalėjimo pasaulis yra visai kitoks. Vėliau Johnas prašė mano atleidimo. Aš apsikabinau jį ir pasakiau, kad jaučiu pagarbą“, – prisiminė Beckeris.

Vida Press nuotr./Borisas Beckeris - su „Australian Open“ apdovanojimu 1996 m.
Vida Press nuotr./Borisas Beckeris - su „Australian Open“ apdovanojimu 1996 m.

Per karjerą B.Beckeris laimėjo 49 teniso turnyrus, kuriuose uždirbo 25 mln. dolerių, bet pinigai greitai išgaravo po nesėkmingų investicijų.

Žingsniai į Vakarų Afrikos energetikos sektorių, bandymas investuoti į Indijos metalo pramonę, nepasiteisino.

Dalį savo turtų ir sukauptų pinigų vokietis perdavė vienai iš savo buvusių žmonų Barbarai, o antroji dalis atiteko kitai buvusiai gyvenimo išrinktajai Sharlely, kol 2017-aisiais legendinis tenisininkas paskelbė asmeninį bankrotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas