Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Auksą iškovojęs N.Džokovičius: „Noriu žaisti Los Andželo olimpinėse žaidynėse“

Paryžiuje olimpinę svajonę įgyvendinęs legendinis tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-2) sustoti neketina ir optimistiškai žvelgia į po ketverių metų Los Andžele įvyksiančias olimpines žaidynes.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Penktą kartą karjeroje olimpiniame teniso turnyre dalyvavęs 37-erių serbas Paryžiuje iškovojo pirmąjį auksą, finale pademonstravęs tiesiog fantastišką tenisą ir rezultatu 7:6(3), 7:6(2) įveikęs favoritu laikytą Carlosą Alcarazą (ATP-3) iš Ispanijos.

N.Džokovičius tapo tik penktuoju tenisininku istorijoje, užfiksavusiu itin retą „Golden Slam“ pasiekimą, kai yra laimimi keturi „Didžiojo kirčio“ turnyrai bei olimpinis auksas.

Nors 2028 metais Los Andžele įvyksiančiose olimpinėse žaidynėse Nolei jau bus 41-eri, įspūdingai savo kūną prisižiūrintis tenisininkas tikisi dalyvauti ir ten.

„Aš vis dar noriu žaisti Los Andželo olimpiadoje. Mėgaujuosi atstovaudamas savo šaliai, ypatingai olimpinėse žaidynėse ir Daviso taurėje būnant komandos dalimi. Olimpinis auksas tikriausiai yra mano didžiausias karjeros pasiekimas ir pats įspūdingiausias jausmas“, – pasakojo jis.

tennis.com nuotr./Novakas Džokovičius ir Goranas Ivanisevičius
tennis.com nuotr./Novakas Džokovičius ir Goranas Ivanisevičius

N.Džokovičiaus pareiškimas dėl 2028-ųjų Los Andželo žaidynių nenustebino legendinio kroato Gorano Ivaniševičiaus, kuris ilgus metus ėjo pagrindinio serbo trenerio pareigas.

„Jei Novakas kažko labai nori – niekas negali jo įveikti ir nesvarbu, kas stovės kitoje tinklo pusėje. Alcarazas smūgiavo stipriai, tačiau Novakas tai darė dar stipriau. Jis tiesiog skraidė po kortą. Žmonės pamiršta, kad tai jam buvo pirmasis olimpinis finalas. Jis jautė, kad tai vienas paskutiniųjų šansų ir tuo šansu pasinaudojo. Visgi žinant, koks Novakas yra beprotis, manęs visiškai nenustebintų jo žaidimas Los Andžele po ketverių metų“, – kalbėjo kroatas.

N.Džokovičius į ATP turą turėtų sugrįžti kitą savaitę prasidėsiančiame „Masters“ turnyre Sinsinatyje, o tuomet serbo lauks „US Open“ pirmenybės Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas