Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 14

Istorinis Puerto Riko auksas: Monica Puig tapo olimpinio teniso turnyro čempione!

Puerto Rikas iki sekmadienio nakties neturėjo nė vieno olimpinio aukso medalio. Tačiau visa tai pasikeitė olimpiniame teniso turnyre, o istorinę pergalę savo šaliai padovanojo mergina, iš kurios niekas apskritai nesitikėjo medalio. 34-oji pasaulio raketė Monica Puig naktį iš šeštadienio į sekmadienį 6:4, 4:6, 6:1 sensacingai įveikė geriausią Vokietijos tenisininkę Angelique Kerber ir triumfavo olimpiniame teniso turnyre!
Olimpinio moterų teniso turnyro nugalėtojoms įteikti medaliai
Monica Puig / „Scanpix“ nuotr.

Prieš tai tenisininkės buvo susitikusios du kartus, o M.Puig nebuvo pavykę iš A.Kerber išpešti net seto.

Prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes per visą savo karjerą 34-oji pasaulio raketė buvo įveikusi tik vieną pirmo WTA dešimtuko tenisininkę, o vien Brazilijoje M.Puig tai padarė dukart – aštuntfinalyje nugalėjo Garbine Muguruzą ir dabar patiesė A.Kerber.

Nugalėjusi antrąją pasaulio raketę M.Puig tapo pirmąja Puerto Riko sportininke (ne tik tenisininke), olimpinėse žaidynėse iškovojusia aukso medalį!

„Aš netikiu tuo, esu visiškame šoke. Manau, kad ką tik suvienijau šalį,“ – kūkčiodama juokėsi auksinė Puerto Riko mergaitė.

22-ejų metų M.Puig tai buvo pirmosios olimpinės žaidynės karjeroje.

Vis dėlto pernelyg nuliūsti neturėtų ir A.Kerber. Antroji pasaulio raketė Rio de Žaneire nutraukė Vokietijos olimpinių teniso medalių sausrą, kuri prasidėjo po 1992 metų žaidynių Barselonoje.

Apskritai per visą Vokietijos istoriją tik vienai tenisininkei yra pavykę iškovoti olimpinį auksą – tai 1988 metais Seule padarė legendinė Steffi Graf.

Primename, kad Rio de Žaneiro bronzą šeštadienio vakarą iškovojo geriausia Čekijos tenisininkė Petra Kvitova, 7:5, 2:6, 6:2 įveikusi devintąją pasaulio raketę Madison Keys iš JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas