Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01

„Australian Open“ bosas atskleidė – N.Džokovičius laimėjo nepaisant įplyšusio raumens

Teniso pasaulyje kiek aprimus aistroms po dar vienų įsimintinų „Australian Open“ pirmenybių, jų direktorius atskleidė, kad čempionu tapęs Novakas Džokovičius (ATP-1) žaidė nepaisant įplyšusio raumens.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Bene daugiausiai dėmesio turnyro metu sulaukė rekordinį 10-tąjį kartą Melburne triumavęs Novakas Džokovičius, kuris į turnyrą atvyko ne pačios geriausios fizinės formos.

Pasiruošimo turnyre Adelaidėje serbas timptelėjo savo šlaunies raumenį, o „Australian Open“ starte tenisininko judėjimas atrodė stipriai apribotas nuo šios traumos.

Visgi pirmenybėms įsibėgėjus nauja pirmoji pasaulio raketė surado būdų įveikti skausmus ir pademonstruoti aukščiausio lygio tenisą, kuris galiausiai serbui atnešė ir nugalėtojo trofėjų.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Teniso pasaulyje pasirodė vis daugiau pranešimų, kad Nolė savo traumą išsigalvojo, tačiau visas šias negandas šalin nuvijo turnyro direktorius Craigas Tiley – pasak jo, tenisininkui tris centimetrus buvo įplyšęs keturgalvis šlaunies raumuo.

„Nemanau, kad kas nors gali abejoti Novako atletiškumu. Aš pats savo akimis mačiau, jog jam buvo diagnozuotas 3 cm įplyšimas. Mačiau rentgeno nuotraukas, daktarai jums pasakys tą patį. Man vis dar sunku suvokti, ką sportininkai gali atlikti nepaisant tokių traumų. Novakas yra nepaprastas ir su šia situacija tvarkėsi itin profesionaliai“, – kalbėjo Tiley.

Finale serbas 6:3, 7:6(4), 7:6(5) nugalėjo graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-3) ir iškovojęs 22-tąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ titulą pasivijo visų laikų rekordininką Rafaelį Nadalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas