Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 03

Australijos tenisininko priekaištai arbitrei: „Norite, kad šlapinčiausi aikštelėje?“

Australijos tenisininkas Thanasis Kokkinakis (ATP-108) liko nepatenkintas „Roland Garros“ turnyro reglamentu dėl tualeto pertraukėlių, o savo priekaištus pažėrė teisėjai.
Thanasis Kokkinakis
Thanasis Kokkinakis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiojo etapo dvikovoje 27-erių tenisininkas 4:6, 1:6, 6:3, 6:7(5) turėjo pripažinti ruso Kareno Chačanovo (ATP-11) pranašumą.

„Didžiojo kirčio“ turnyruose tenisininkai gali paprašyti dviejų pertraukėlių į tualetą, kurių trukmė yra nuo 3 iki 5 minučių, tačiau antroji įsigalioja tik tokiu atveju, jei mačas nusikelia į lemiamą penktąjį setą.

T.Kokkinakis pirmą sykį į tualetą išskubėjo po nesėkmingai susiklosčiusio pirmojo seto, tačiau dvikovos eigoje jam to prisireikė dar kartą. Kadangi penktojo seto šis mačas taip ir nesulaukė, bokštelio teisėja australui priminė taisykles, kurios nieko gero nežadėjo.

Tiesa, buvo ir dar viena išeitis – per pusantros minutės trunkantį poilsį kas du geimus Australijos tenisininkas galėjo nuskubėti į tualetą, bet šalia Simone Mathieu korto, kuriame ir vyko dvikova, tualetų nebuvo. Pavėluotas sugrįžimas į žaidimą reikštų baudas ir prarastus taškus.

„Sakote man, kad turiu maždaug 50 sekundžių? Ar galite nors kartą būti realistiški? Ar norite, kad šlapinčiausi aikštelėje? Ar tikrai to norite?“, – pyko Kokkinakis.

Nepaisant skaudaus pralaimėjo, australas neabejotinai gali didžiuotis savo pasirodymu Paryžiuje. Pirmajame etape jis užtikrintai nukovė britą Danielį Evansą (ATP-25), o antrajame rate po penkių setų trilerio palaužė Šveicarijos teniso legendą Staną Wawrinką (ATP-89).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas