Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 06

Australijos teniso legenda: „Sėkmės tau, Novakai“

Australijos teniso legenda Rodas Laveris – vienas iš dviejų vadinamojo „Kalendorinio kirčio“ savininkų vyrų – po Novako Džokovičiaus triumfo „Roland Garros“ čempionate geriausiam pasaulio tenisininkui palinkėjo sėkmės, bandant laimėti visus metų „Didžiojo kirčio“ turnyrus.
Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu
Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Atvirojo Prancūzijos čempionato finale antrąją pasaulio raketę Andy Murray nugalėjęs N.Džokovičius tapo pirmu tenisininku nuo 1969 metų, iš eilės laimėjusiu keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Šiuo pasiekimu apskritai gali pasigirti tik du kiti tenisininkai – Donas Budge’as (1938 metais) ir R.Laveris (1962 ir 1969 metais).

Legendinis Australijos tenisininkas, kuriam šiuo metu jau 77-eri metai, „Kalendorinį kirtį“ savo karjeroje nuskynė du kartus, tačiau jau greitai jis gali būti ne vienintelis tenisininkas Atvirojoje eroje, pasiekusiu šį istorinį rezultatą.

Po pergalės „Roland Garros“ čempionate N.Džokovičius pripažino, kad dabar jo galvoje sukasi mintys apie „Kalendorinį kirtį“ ir Rio de Žaneiro olimpinį auksą, o R.Laveris Serbijos tenisininkui išreiškė pilną palaikymą.

„Kalendorinio kirčio“ savininkai

Tenisininkas(ė) Metai
Donas Budge'as 1938 metai
Maureena Connolly 1953 metai
Rodas Laveris 1962 bei 1969 metai
Margaret Court 1970 metai
Steffi Graf 1988 metai

„Sveikinu, Novakai, su nuostabiu rezultatu, iš eilės laimint keturis „Didžiojo kirčio“ titulus“ – kalbėjo R.Laveris trumpametražiniame vaizdo siužete oficialioje „Australian Open“ „Twitter“ paskyroje.

„Taip pat noriu tau palinkėti viso ko geriausio Vimbldone ir „US Open“ čempionate,“ – kalbą baigė 77-erių metų australas.

Primename, jog R.Laveris, kuris 1963-1968 metų laikotarpyje galėjo dalyvauti ne visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose, nes tapo profesionalu, gegužės mėnesį paskelbė, kad ne tik Rogeris Federeris, bet ir N.Džokovičius turėtų būti laikomas geriausiu visų laikų tenisininku.

Beje, R.Laveris – ne vienintelis, N.Džokovičių sveikinęs ir sėkmės serbui linkėjęs tenisininkas. Po pirmosios pasaulio raketės triumfo socialiniuose tinkluose N.Džokovičių sveikinti puolė ir kiti tenisininkai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas