Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 12

B.Benčič triumfavo Abu Dabyje, A.Potapova – Lince

Belinda Benčič (WTA-9) iš Šveicarijos ir rusė Anastasija Potapova (WTA-44) laimėjo šią savaitę vykusius WTA turnyrus Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Austrijoje.
Belinda Benčič
Belinda Benčič / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Devintoji planetos raketė Belinda Benčič išgyveno tikrą trilerį Abu Dabyje ir didžiajame turnyro finale 1:6, 7:6(8), 6:4 palaužė rusę Liudmilą Samsonovą (WTA-19).

Antrą skirstymą pirmenybėse turėjusi šveicarė antrojo seto pratęsime išsaugojo net tris match point'us ir išplėšė lemiamą žaidimo partiją, kurioje psichologinė persvara buvo jau jos pusėje.

Nors žemiau reitinguotai varžovei sykį pavyko panaikinti break'o deficitą, antrą kartą susikurtos persvaros iš savo rankų B.Benčič nepaleido ir iškovojo jau antrą titulą šiemet po pergalingo žygio Adelaidėje.

25-erių tenisininkė pirmą kartą nuo 2019-ųjų per sezoną laimi du turnyrus, nors šie metai skaičiuoja dar tik antrą savo mėnesį.

Čempionei atiteks ne tik 120 tūkstančių JAV dolerių, bet ir labai vertingi 470 WTA reitingo taškų, o L.Samsonova džiaugsis 74 tūkst. JAV dolerių ir 305 WTA reitingo taškais.

Pastarąją savaitę WTA tenisininkės varžėsi ir Linco mieste Austrijoje, kur nugalėtoja tapo kita Rusijos atstovė Anastasija Potapova.

21-erių tenisininkė finale surengė dominuojantį pasirodymą ir net 6:3, 6:1 sutriuškino Petrą Martič (WTA-34) iš Kroatijos.

Įdomu tai, kad kroatę A.Potapova nugalėjo ir praėjusiais metais Stambule, kuriame iškovojo pirmą karjeros titulą, o dabar savo trofėjų kolekciją papildė antruoju.

Rusei atiteks beveik 30 tūkst. eurų ir 270 WTA reitingo taškų, kurie jaunajai tenisininkei leis pakilti į rekordinę 31 vietą.

P.Martič uždirbo beveik 18 tūkst. eurų ir 180 WTA reitingo taškų, o WTA reitinge rikiuosis prieš A.Potapovą – 30-oje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas