Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 16

Be poilsio žaidžiantis N.Džokovičius atvedė serbus į finalinį Daviso taurės etapą

Vos prieš penketą dienų atvirąsias JAV teniso pirmenybes laimėjęs Novakas Džokovičius (ATP-1) sugrįžo į Senąjį žemyną ir iš karto prisijungė prie Serbijos teniso rinktinės Daviso taurės kovose.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Niujorke rekordinį 24-tąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų iškovojęs Serbijos teniso titanas titulo šventimą turėjo atidėti vėlesniam laikui, kadangi tenisininko laukė dar viena užduotis – atvesti savo šalį į Daviso taurės finalus.

Penktadienį N.Džokovičius žengė į kortus Malagoje, kur stipriai apgadino šventę turnyro šeimininkams ispanams.

Geriausias planetos tenisininkas 6:3, 6:4 nugalėjo Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-25) ir užtikrino Serbijai kelialapį į lemiamą etapą.

„Reziumuojant viską, kas pastaruoju metu vyksta teniso aikštelėje, galima sakyti, kad esu devintame danguje. Žaisti už savo šalį, Serbiją, yra visai kas kita. Tai didelė atsakomybė ir kitoks spaudimas, tačiau tuo pat metu ir didžiausia privilegija bei garbė“, – kalbėjo dvikovos nugalėtojas.

Ankstesnėje dvikovoje Laslo Djere (ATP-37) 6:4, 6:4 įveikė Albertą Ramosą-Vinolasą (ATP-95), o dvejetų mače taip pat triumfavo serbai, seriją laimėdami rezultatu 3:0.

Antradienį Serbija tokiu pat skirtumu sutriuškino Pietų Korėją, o Ispanija beviltiškai pralaimėjo Čekijai bei jau dabar pasitraukė iš šių metų Daviso taurės, kurios finalinis etapas vyks būtent Malagoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas