Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 12

Be R.Berankio verstis turėsianti Lietuvos rinktinė: afrikiečiai – ne iš kelmo spirti

Jau šį penktadienį Lietuvos teniso rinktinė Daviso taurės Europos/Afrikos zonos antros grupės antrame etape susikaus su Pietų Afrikos Respublikos tenisininkais. Nors pastaruoju metu lietuvius kamavo traumos, o šįkart teks verstis ir be Ričardo Berankio, mūsiškiai yra įsitikinę, kad laimėti tikrai gali.
Lietuvos teniso rinktinė
Lietuvos teniso rinktinė / Lietuvos teniso sąjungos nuotr.

Lietuvos teniso rinktinei PAR tenisininkai nėra nepažįstami. Prieš kelis metus šios dvi komandos taip pat kovėsi Europos/Afrikos zonos antroje grupėje. Tąsyk R.Berankio ir L.Grigelio pergalės vienetų mačuose padėjo lietuviams iškovoti pergalę.

Lietuvos rinktinei šįsyk atstovaus L.Grigelis, Lukas Mugevičius, Tadas Babelis ir Tomas Vaišė. Pastarasis Daviso taurės turnyre dar niekada nėra žaidęs.

Tuo tarpu PAR rinktinę į pergales šį savaitgalį ves Lloydas Harrisas, Tuckeris Vorsteris, Ruanas Roelofse'as ir Ravenas Klaasenas.

„Tikiuosi, kad nuotaikos bus geresnės, nei buvo vos atvykus. Laurynas jaučiasi vis geriau, kaip ir Lukas. Viskas bus gerai,“ – patikino rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

R.Mugevičius neslėpė, kad varžovai iš Pietų Afrikos Respublikos taip pat ne iš kelmo spirti. Daugiausia mūsų rinktinės kapitono dėmesio sulaukė prieš kelias dienas Vimbldono pusfinalyje žaidęs dvejetų specialistas Ravenas Klaasenas, kuris ATP reitinge užima devintą vietą.

„Varžovai stiprūs, žinomi tiek vienetuose, tiek dvejetuose. Ravenas Klaasenas yra vienas iš geriausių pasaulyje, – apie dvejetų specialistą atsiliepė R.Mugevičius. – Tačiau kadangi mes juos žinome, esame žaidę su jais, manau, kad galime pasirodyti neblogai.“

Šią savaitę pirmą kartą Lietuvos rinktinės pirmoji raketė Daviso taurės varžybose bus L.Grigelis. Dėl šios priežasties jo pečius slegia didesnė atsakomybė, tačiau 24-erių metų lietuvis yra tikras – net ir be Ričardo Berankio jie PAR tenisininkams kibs į atlapus.

„Jaučiu didesnę atsakomybę, nes turėsiu laimėti daugiau vienetų dvikovų, – pripažino L.Grigelis. – Aišku, be Ričardo rinktinė yra šiek tiek silpnesnė, bet manau, kad jei pasiruošime gerai, tikrai turėsime šansų įveikti Pietų Afriką.“

L.Grigelis atskleidė, jog dar visai neseniai, prieš mėnesį, pradėjo dirbti su nauja komanda. Po šio pareiškimo 423-ioji pasaulio raketė iškart sulaukė klausimo apie silpniausią savo vietą – smūgį iš dešinės pusės.

„Bandom kiekvieną dieną jį tobulinti. Nėra taip lengva, tačiau nuolat dirbam.“

Savo ruožtu trečioji Lietuvos raketė Lukas Mugevičius ir Tadas Babelis, kuriuos taip pat neseniai kamavo nesunkios traumos, patikino, jog yra pasiruošę stoti į kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas