Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 06 03

Bėga nuo atsakomybių: Baltarusijos tenisininkė atsisakė dalyvauti spaudos konferencijoje

Dar vieną pergalę „Roland Garros“ teniso pirmenybėse iškovojusi antroji pasaulio raketė Aryna Sabalenka (WTA-2) nepasirodė spaudos konferencijoje teigdama, kad jaučiasi „nesaugiai“.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.

25-erių tenisininkė iš Baltarusijos penktadienį užtikrintai 6:2, 6:2 sutriuškino kitos okupantų šalies atstovę Kamilą Rakhimovą (ATP-82) ir pateko į varžybų aštuntfinalį.

Pagal „Didžiojo kirčio“ turnyrų reglamentą tenisininkams spaudos konferencijos yra privalomos, o už nedalyvavimą gresia ir piniginės baudos, tačiau diktatorių Aliaksandrą Lukašenką palaikančiai A.Sabalenkai buvo padaryta išimtis.

Prieš keletą dienų baltarusė buvo įsprausta į kampą ukrainiečio žurnalisto, kuris paklausė, ar ji smerkia savo valstybės karo veiksmus.

Nuo konkrečių atsakymų išsisukinėjusi A.Sabalenka šį sykį nusprendė pabėgti nuo atsakomybių ir visiems žurnalistams prieinamoje spaudos konferencijoje nesudalyvauti. „Roland Garros“ organizatoriai uždegė žalią šviesą tokiam tenisininkės ėjimui ir patys parinko keletą žurnalistų, su kuriais pabendravo ji.

Savo sprendimą antroji pasaulio raketė aiškino taip: „Jau daugelį mėnesių atsakinėjau į šiuos politinius klausimus ir labai aiškiai išdėsčiau savo poziciją. Suprantu, kad po savo mačų turiu pateikti ir atsakymus, nesusijusius su savo žaidimu, tačiau trečiadienį spaudos konferencijoje pasijaučiau nesaugiai. Turėčiau jaustis užtikrintai, kai atsakinėju į žurnalistų klausimus. Dėl savo psichologinės būklės ir bendros gerovės šiandien savęs nusprendžiau nestatyti į tokią situaciją ir turnyro organizatoriai mane palaikė.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

Įdomu tai, kad prieš keletą sezonų Paryžiuje spaudos konferencijose dalyvauti atsisakė Japonijos teniso žvaigždė Naomi Osaka, kuri tuo metu iš tikrųjų kentėjo nuo rimtų psichologinių bėdų. Tą sykį organizatoriai švaistėsi piniginėmis baudos ir netgi grasino išmesti tenisininkę iš turnyro, o galiausiai tai privedė prie pačios japonės pasitraukimo iš pirmenybių.

Aštuntfinalyje A.Sabalenkos lauks 2018-ųjų turnyro vicečempionė Sloane Stephens (WTA-30) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius