Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijos tenisininkas pasišlykštėjo prancūzų publika: „Į mane spjovė kramtomą gumą“

Belgijos teniso meistras Davidas Goffinas (ATP-115) liko pasipiktinęs Prancūzijos teniso gerbėjais „French Open“ turnyro metu.
Davidas Goffinas
Davidas Goffinas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų rate 33-ejų belgui teko ištverti ne tik vietinio talento Giovanni Mpetschi Perricardo (ATP-66), bet ir įžūlumo nestokojusių Prancūzijos teniso fanatikų spaudimą.

Iškovojęs dramatišką pergalę po 5 setų kovos rezultatu 4:6, 6:4, 6:3, 6:7(4), 6:3 įprastai labai santūrus D.Goffinas nebeiškentė ir nusprendė paerzinti priešiškai nusiteikusią publiką. Pridėdamas pirštą prie ausies šiuo signalu mačo nugalėtojas sarkastiškai klausė, kur gi dingo visi triukšmingieji žmonės.

Toks buvusios septintosios pasaulio raketės elgesys sulaukė papildomo švilpimo, tačiau jam tai buvo nė motais – jis su šypsena akyse paliko kortą.

Po dvikovos spaudos konferencijoje D.Goffinas pasidalijo savo mintimis apie žiūrovų elgesį.

„Kuomet esi 3,5 valandos įžeidinėjamas, privalai sau leisti šiek tiek paerzinti publiką. Jie neabejotinai peržengė leistinas ribas. Tai tampa futbolu, tuoj korte atsiras dūminės bombos, banditai, o tribūnose prasidės muštynės. Tai tampa apgailėtina. Kai kurie žmonės ten yra tik tam, kad sukeltų bėdų, bet ne gerą atmosferą.

Kažkas į mane spjovė kramtomą gumą. Prancūzijos teniso gerbėjais skundžiasi vis daugiau žmonių. Man atrodo, kad tai vyksta tik čia. Vimbldone tokių dalykų nebūna, Australijoje taip pat. JAV situacija taip pat ramesnė, o čia atmosfera tikrai nesveika“, – piktinosi belgas.

Antrajame varžybų rate Paryžiuje D.Goffinas kausis su Alexanderiu Zverevu (ATP-4), kuris patiesė 14 kartų turnyrą laimėjusį Rafaelį Nadalį.

Belgijos tenisininko geriausiu pasiekimu „Roland Garros“ turnyre išlieka ketvirtfinalis 2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas