Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beveik 4 val. trukusiame teniso mūšyje Meksikoje – australo kirtis A.Zverevui

Meksikoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre „Mifel Tennis Open by Telcel Oppo“ penktadienį buvo užfiksuotas didelis netikėtumas – pusfinalyje krito aukščiausią reitingą tarp visų pirmenybių dalyvių turintis Alexanderis Zverevas (ATP-6).
Jordanas Thompsonas ir Alexanderis Zverevas
Jordanas Thompsonas ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijos tenisininkas net 3 valandas ir 40 minučių trukusiame teniso maratone rezultatu 5:7, 6:4, 6:7(2) nusileido tiesiog stebuklingą turnyrą žaidžiančiam Jordanui Thompsonui (ATP-40) iš Australijos.

Įdomu tai, kad pastarasis savo galvoje lagaminus namo veikiausiai krovėsi dar ketvirtfinalio susitikime prieš amerikietį Alexą Michelseną (ATP-74), kuriame atsilikinėjo net 0:6, 1:4 ir 15:40.

Išsaugojus tris match point'us minėtame mūšyje, šį sykį jau pačiam J.Thompsonui prireikė net septynių match point'ų pergalei iškovoti.

29-erių australui tai tik ketvirtasis karjeros laimėjimas prieš oponentą iš geriausių planetos žaidėjų dešimtuko. Beje, paskutiniuoju įveiktu Top 10 varžovu buvo taip pat Sascha, kurį jis įveikė praėjusiais metais Tokijuje.

„Tai tikrų tikriausias stebuklas. Negalėjau įsivaizduoti, kad dabar savo rankose turėsiu bilietą į finalą. Tiesiog kovojau iki galo, o dabar esu žiauriai pavargęs“, – nedaugžodžiavo dvikovos nugalėtojas.

J.Thompsonas per savo karjerą kol kas nėra iškovojęs nė vieno ATP titulo – australas du kartus žaidė finale Hertogenboše (2019 ir 2023 m.) ir abu juos pralaimėjo.

Šeštadienį įvyksiančiame finale tenisininko lauks dar vienas labai rimtas iššūkis – Casperas Ruudas (ATP-12). Norvegas dviejų „Didžiojo kirčio“ finalininkų akistatoje 6:4, 7:6(4) palaužė titulą gynusį graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas