Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 21

Beveik 4 valandų teniso spektaklyje – N.Džokovičiaus revanšas ir C.Alcarazo ašaros

Du šiuo metu neabejotinai geriausi planetos teniso meistrai Carlosas Alcarazas (ATP-1) ir Novakas Džokovičius (ATP-2) sukūrė dar vieną teniso spektaklį Sinsinatyje (JAV) vykusio „Masters“ turnyro „Western & Southern Open“ finale.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Skaudžiai pralaimėjęs penkių setų Vimbldono finalą N.Džokovičius atsitiesė ant kietos dangos Sinsinatyje, rezultatu 5:7, 7:6(7), 7:6(4) patiesdamas šiuo metu geriausią planetos tenisininką C.Alcarazą.

Epinis finalas iš viso truko beveik 4 valandas, o tiksliau – 3 val. ir 49 minutes, įsirašydamas į rekordų knygas kaip ilgiausias trijų setų finalas per visą ATP istoriją nuo 1990-ųjų.

Pirmoje susitikimo dalyje dominavo Ispanijos tenisininkas, kuris finale savo žaidimą lyginant su ankstesniais savaitės mačais pakėlė į visiškai kitą lygį. Antrajame sete C.Alcarazas pirmavo 4:2 ir buvo vos per du geimus nuo užtikrintos pergalės, bet tuomet pradėjo daug klysti ir leido oponentui sugrįžti.

Seto nugalėtojas galiausiai sprendėsi pratęsime, kuriame šaltesnius nervus demonstravo kur kas labiau patyręs Nolė. Pastarasis išsaugojo match point'ą paduodamas prie 5:6 ir galiausiai išplėšė lemiamą partiją, kuri viršijo visus lūkesčius.

Iniciatyvą perėmęs serbas pirmasis šovė į priekį ir buvo priekyje 5:3, bet per kitus du geimus prarado tris match point'us ir rezultatas galiausiai vėl tapo lygus (5:5).

Tenisininkų laukė dar vienas pratęsimas, kuriame C.Alcarazas susidūrė jau su pažįstamomis problemomis – kaip ir „Roland Garros“ turnyre, jaunuoliui pradėjo spazmuoti dešinės rankos pirštus. Sunkiai raketę nulaikęs ispanas pralaimėjo paskutinius tris tiebreak'o taškus ir korte prasidėjo serbiškas vakarėlis.

Pergalę N.Džokovičius pažymėjo suplėšydamas savo marškinėlius. Paskutinį kartą tokiu būdu susikaupusias emocijas jis išliejo 2012 metais „Australian Open“ finale, kuriame po penkių setų kovos palaužė kitą ispaną Rafaelį Nadalį.

„Beprotybė. Daugiau nežinau, ką pasakyti. Sunku tai apibūdinti. Neabejotinai vienas sunkiausių mačų, kokį ištverti aš turėjau per visą savo karjerą. Būtent dėl tokių momentų aš kiekvieną dieną treniruojuosi. Mano ir Carloso priešprieša darosi tik įdomesnė. Jis yra neįtikėtinas žaidėjas ir labai jį gerbiu. Būnant tokio jauno amžiaus demonstruoti tokį šaltakraujiškumą svarbiausiomis akimirkomis yra įspūdinga“, – savo mintimis dalijosi čempionas.

N.Džokovičiui apskritai tai buvo jau 39-tasis „Masters“ titulas karjeroje – tenisininkas ir toliau gerina savo paties rekordą. Su 95 ATP trofėjais jis pakilo į trečią poziciją visų laikų sąraše aplenkdamas Ivaną Lendlą. Priekyje – tik Jimmy Connorsas (109) ir Rogeris Federeris (103).

Pagal iškovotas pergales su 1069 laimėjimais serbas taip pat šoktelėjo į trečią vietą aplenkdamas minėtąjį I.Lendlą ir Rafaelį Nadalį (abu – po 1068). Šioje kategorijoje taip pat kol kas nepralenkiami J.Connorsas (1274) ir R.Federeris (1251).

Vieną skaudžiausių pralaimėjimų savo karjeroje patyręs 20-metis C.Alcarazas po dvikovos sunkiai galėjo sulaikyti ašaras. Tenisininkas skyrė ir labai emocionalią padėką savo broliui Alvaro.

„Čia yra ir mano brolis. Labai gera turėti tave čia su manimi, jausti nuolatinį tavo palaikymą. Tu mane kiekvieną dieną darai geresniu žmogumi, daug iš tavęs mokausi, todėl noriu padėkoti už viską.“

Ispanijos teniso sensacija atidavė pagarbą ir 16 metų vyresniam oponentui: „Žaisti prieš tave, stovėti viename korte, mokytis yra tiesiog nuostabu. Šiandien išmokau labai daug iš tokio čempiono kaip tu. Sveikinimai tau ir tavo komandai.“

Nors pirmos ir antros ATP pasaulio raketės statusai po Sinsinačio turnyro išlieka nepakitę, dabar tenisininkus skiria vos 20 ATP reitingo taškų. Tai reiškia, kad „US Open“ turnyre N.Džokovičiui reikia vienos pergalės ir po pirmenybių Niujorke jis sugrįš į ATP reitingo sostą.

„Western & Southern Open“ pirmenybių nugalėtojui be 1000 ATP reitingo taškų atiteko ir įspūdinga 1 milijono JAV dolerių premija.

Vicečempionui skiriama 600 ATP reitingo taškų ir 556 tūkstančiai JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas