Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Britai neapsisprendžia dėl antrojo Daviso taurės finalo dalyvio vienetuose

Didžiosios Britanijos komandos kapitonas Leonas Smithas niekaip negali apsispręsti dėl antrojo vienetų dalyvio Daviso taurės finale. Andy Murray dalyvavimas vienetų varžybose nekelia klausimų, tačiau niekaip nėra apsisprendžiama dėl antrojo dalyvio.
Didžiosios Britanijos teniso rinktinė
Didžiosios Britanijos teniso rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Smithas antradienį paskelbė 5-is tenisininkus, kurie atstovaus savo šaliai Daviso taurės finale. Jis turi nuspręsti tarp komandos naujoko Kyle‘o Edmundo ir patyrusio Jameso Wardo dėl dalyvavimo vienetų mačuose.

Komandos kapitonas turi laiko iki ketvirtadienio. L.Smithas niekuomet nevengia savo sprendimo pateikti paskutinę minutę, tačiau šį kartą škotas nori apsispręsti greičiau.

„Norėčiau apsispręsti kaip įmanoma anksčiau, – kalbėjo L.Smithas. – Norėčiau, kad pasirinktas žaidėjas nusiteiktų ir pradėtų galvoti apie jo laukiantį mačą. Tuomet visi galėsime tikslingai ruoštis savaitgaliui.

Taip pat norisi pranešti nepasirinktam tenisininkui. Jam reikės laiko susitaikyti su nemalonia naujiena.“

L.Smithas su K.Emundu buvo Pietų Amerikoje, kur treniravosi ant grunto dangos. Jaunasis tenisininkas nepraleido progos įrodyti savo vertę. K.Edmundas laimėjo „Challenger“ serijos turnyrą Buenos Airėse. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leonas Smithas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leonas Smithas

Šis sprendimas būtų nesudėtingas jeigu Aljazui Bedene būtų leista dalyvauti turnyre. Tačiau L.Smithas neskuba nuvertinti turimų žaidėjų.

„Nesu tikras ar būčiau leidęs žaisti Aljazą. Mes kalbėjomės apie jį su A.Murray. Jis britas. Jam turėtų būti leidžiama žaisti. Šis įvykis susilaukė daug dėmesio, nes tai vis dėl to finalas.“

Trenerio ir Didžiosios Britanijos rinktinės kapitono L.Smitho laukia svarbus sprendimas. Tačiau pagrindinė Daviso taurės finalo našta teks škotui A.Murray. Jis šiuo metu dalyvauja „ATP World Tour Finals“ turnyre Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento