Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 10

Britai triumfuoja: Andy Murray antrą kartą tapo Vimbldono čempionu

Andy Murray Vimbldono finale 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) nugalėjo Milošą Raoničių ir antrą kartą karjeroje tapo šio prestižinio turnyro čempionu. „Didžiojo kirčio“ varžybose A.Murray triumfavo trečią kartą karjeroje.
Andy Murray antrą kartą karjeroje tapo Vimbldono čempionu
Andy Murray antrą kartą karjeroje tapo Vimbldono čempionu / „Scanpix“ nuotr.

Šiame susitikime A.Murray puikiai atliko padavimus ir nė karto nepralaimėjo savo kirčių serijos. Pirmame sete britas sėkmingai susitvarkė su ypač galingais M.Raoničiaus padavimais, išsiveržė į priekį 5:3 ir išsaugojo pranašumą.

Antrame sete abu sėkmingai rinko taškus po savo kirčių ir abiem teko žaisti pratęsimą. Tie-break‘o pradžioje sėkmingiau sužaidęs A.Murray laimėjo ir antrą dalį.

Trečiame seto likimas sprendėsi taip pat pratęsime, kurio pradžioje ir vėl sėkmingiau sužaidęs A.Murray tapo čempionu. Tai buvo dešimta abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir 7-a brito pergalė. Jis M.Raoničių nugalėjo šeštą kartą iš eilės.

M.Raoničius pirmą kartą žaidė „Didžiojo kirčio“ turnyro finale. A.Murray tai buvo jau 11-as tokio rango varžybų finalas ir trečia pergalė. 2012-aisiais metais jis taip pat tapo „US Open“ nugalėtoju.

Prieš šį finalą buvo juntamas didžiulis ažiotažas. Pasirodė pranešimų, kad bilietą į centrinį Vimbldono kortą įsigyti buvo siūloma už 28-is tūkstančius svarų. BBC transliuotojai tikėjosi, kad ši dvikovą bus visų laikų žiūrimiausia Vimbldone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas