Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brutalios sąlygos Niujorke – Argentinos tenisininką dvikovos įkarštyje supykino

Trečiąją atvirųjų JAV teniso pirmenybių „US Open“ dieną tenisininkams Niujorke teko susidurti su tiesiog košmariškomis oro sąlygomis.
Argentinos tenisininkai Francisco Cerundolo ir Tomasas Martinas Etcheverry
Argentinos tenisininkai Francisco Cerundolo ir Tomasas Martinas Etcheverry / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Niujorke termometro stulpeliai maksimaliai rodė net 35 laipsnius šilumos, tačiau jutiminė temperatūra buvo dar didesnė – ji siekė maždaug 38 laipsnius karščio.

Kaitinant saulei pačiu karščiausiu dienos metu „US Open“ turnyre susitiko du argentiniečiai – Francisco Cerundolo (ATP-29) ir Tomasas Martinas Etcheverry (ATP-33), o tenisininkų dvikova neapsiėjo be šiurpinančių vaizdų.

Net keletą kartų į aikštelę medicininį personalą iškvietęs T.M.Etcheverry penktajame sete kontroliavo situaciją pirmaudamas rezultatu 4:1, tačiau prieš pat šeštojo geimo pradžią 25-erių tenisininką stipriai supykino, o visa tai užfiksavo ir kameros.

Nepaisant sveikatos problemų 25-erių tenisininkas sugebėjo atlaikyti paskutiniuosius geimus ir šventė dramatišką pergalę rezultatu 6:3, 4:6, 6:4, 1:6, 6:3.

Brutalias sąlygas žaisti Niujorke tenisininkams sukuria ne tik alinantis karštis, bet ir didelis drėgmės lygis, kuris siekia apie 60-70 procentų.

Pirmą karą karjeroje trečiąjį „US Open“ ratą pasiekusio argentiniečio toliau lauks ketvirtoji pasaulio raketė Alexanderis Zverevas (ATP-4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas