Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 01

Buvę pirmo 20-uko atstovai susigrūmė „Challenger“ turnyro finale – pergale džiaugėsi latvis

Praeityje elitiniais ATP tenisininkais laikyti latvis Ernestas Gulbis (ATP-220) ir lenkas Jerzy Janowiczius (ATP-1039) ir vėl kibo vienas kitam į atlapus – sekmadienio popietę susidūrė ATP „Challenger“ serijos turnyro „TEREGA Open Pau Pyrenees“ finale Po mieste, Prancūzijoje.
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.

Abu tenisininkai turnyre neturėjo skirstymo ir kovas pradėjo nuo pat pirmojo etapo, o kelias link finalo tikrai nebuvo rožėmis klotas.

Buvusi dešimtoji pasaulio raketė E.Gulbis iki finalo pralaimėjo tris setus, o praeityje aukščiausiai iki 14-ojo ATP reitingo laiptelio užlipęs J.Janowiczius – du setus.

Visgi finale šviežiau atrodė mūsų kaimynas, 69 minučių kovoje triumfavęs rezultatu 6:3, 6:4. Į dešimt oponento neatremiamų padavimų E.Gulbis atsakė vienuolika neliečiamų kirčių.

Šis triumfas „Challenger“ ture 31-erių tenisininkui yra pirmasis nuo 2007 metų. ATP ture latvis paskutinį sykį triumfavo 2014 metais Nicoje.

Nors naujasis sezonas tik pradėjo skaičiuoti savo trečią mėnesį, 15 pergalių per 19 susitikimų iškovojęs E.Gulbis pagaliau pradėjo demonstruoti pirmuosius atsigavimo ženklus. Pirmadienį ATP reitinge jis aplenks maždaug 60 varžovų ir atsidurs kažkur aplinkui 160 vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jerzy Janowiczius

Tik sausio pabaigoje po dviejų metų pertraukos sugrįžusiam ir ATP reitingą susigrąžinusiam J.Janowicziui tai buvo nuostabus turnyras atsižvelgiant į tai, kad varžybos Po mieste jam tik trečiosios po praeityje kankinusių sunkių kelio traumų.

29-erių tenisininkas ATP reitinge pakils per beveik 600 pozicijų ir atsidurs penktojo šimtuko gale.

Įdomu tai, kad kai paskutinį kartą korte susidūrė E.Gulbis ir J.Janowiczius (2014 metais „Masters“ turnyre Madride), latvis ATP reitinge buvo 20-as, lenkas – 21-as.

Tarpusavio akistatose 5:2 pirmauja Latvijos atstovas.

Beje, nuo praėjusių metų „TEREGA Open Pau Pyrenees“ turnyro direktoriumi tapo dabartinė 59-oji planetos raketė prancūzas Jeremy Chardy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?