Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

C.Alcarazas titulo gynybą pradėjo nelengva pergale prieš Estijos teniso talentą

Praėjusiais metais dramatiškai Vimbldono čempionu tapęs Carlosas Alcarazas (ATP-3) pratęsė turnyro tradiciją bei pirmasis atidarė centrinį kortą.
Markas Lajalis ir Carlosas Alcarazas
Markas Lajalis ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Netikėtai rimto pasipriešinimo sulaukęs 21-erių tenisininkas pirmajame etape rezultatu 7:6(3), 7:5, 6:2 įveikė talentingąjį Estijos atstovą Marką Lajalį (ATP-269).

Ypatingai nuožmi kova centriniame korte vyko per pirmuosius du setus, kurių metu estas turėjo break'o pranašumą. Tiesa, abu kartus susikurtos persvaros ilgai išlaikyti jam nepavyko ir jau kitame geime savo atsaką pateikdavo praėjusių metų čempionas.

Birželio mėnesį „Roland Garros“ čempionu tapusiam C.Alcarazui tai buvo aštuntoji pergalė iš eilės „Didžiojo kirčio“ varžybose. Tiek pat laimėjimų paeiliui jis yra šiuo metu iškovojęs ir Vimbldone.

„Oponentas mane tikrai nustebino, nes iki šiol nebuvau daug matęs jo žaidžiančio. Markas labai jaunas ir net neabejoju, kad ateityje jį pamatysime žaidžiantį ATP ture vis dažniau. Džiaugiuosi patekdamas į antrąjį etapą ir iškovodamas pirmąją savo pergalę centriniame korte šiemet“, – pasakojo susitikimo nugalėtojas.

Savo ruožtu M.Lajalis stebino ne tik savo žaidimu, bet ir unikalia šukuosena, kuri taip pat susilaukė daug dėmesio.

Septyniomis dienomis už C.Alcarazą jaunesniam estui tai buvo debiutas „Grand Slam“ pirmenybėse. Į pagrindinį turnyrą jis pateko įveikdamas tris atrankos etapus.

M.Lajalio pasirodymas Vimbldone bus įvertintas daugiau nei 70 tūkstančių eurų – tai beveik dvigubai tiek, kiek šiame sezone iki šiol buvo uždirbęs jaunuolis.

C.Alcarazo kitame etape lauks australas Alekandaras Vukičius (ATP-69) arba austras Sebastianas Ofneris (ATP-45).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas