Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

C.Alcarazo oponentas patyrė traumą, kiti favoritai gelbėjosi penkių setų mačuose

Pirmą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ čempiono titulą ginantis Carlosas Alcarazas (ATP-1) antradienio vakarą centriniame korte neužtruko, mat traumą patyrė geriausio planetos tenisininko varžovas.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20-metis teniso fenomenas pirmojo rato dvikovoje korte užtruko lygiai valandą – rezultatu 6:3, 3:2 pirmavo prieš Dominiką Koepferį (ATP-75), kai pastarasis iškėlė baltą vėliavą ir pasitraukė dėl traumos.

Vokietijos atstovas savo čiurną skaudžiai nikstelėjo jau pačioje dvikovos pradžioje, tenisininkams sužaidus vos šešis taškus.

„Stengiuosi nepasitraukti iš mačo po 20 minučių stadione, kuriame susitikimą žiūri 20 tūkstančių žmonių“, – bokštelio arbitrui savo susirūpinimą kėlė tenisininkas, stengęsis iš paskutiniųjų, bet galiausiai priėmęs teisingą sprendimą.

C.Alcarazui atvirosiose JAV teniso pirmenybėse tai buvo jau aštuntoji pergalė paeiliui. 2000 ATP reitingo taškų apginti siekiantis čempionas po turnyro bet kokiu atveju pirmą poziciją užleis Novakui Džokovičiui, kuris praėjusiais metais Niujorke žaisti negalėjo.

Antrame varžybų rate Ispanijos teniso sensacijos lauks Pietų Afrikos Respublikos atstovas Lloydas Harrisas (ATP-177), kuris užtikrintai 7:6(5), 6:4, 6:4 nugalėjo argentinietį Guido Pellą (ATP-203).

Antroji „US Open“ diena vyrų pirmenybėse buvo pažymėta fantastiškais favoritų sugrįžimais.

Iš pradžių dviejų setų deficitą panaikinti sugebėjo Grigoras Dimitrovas (ATP-19). Bulgaras 6:7(9), 6:7(5), 6:1, 7:5, 7:6(9) palaužė slovaką Alexą Molčaną (ATP-115) ir kitame etape kausis su Andy Murray (ATP-37).

VIDEO: Alex Molcan vs. Grigor Dimitrov Highlights | 2023 US Open Round 1

Iš tokios pat duobės išlipo ir lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-17), kuris 4:6, 5:7, 7:6(0), 6:3, 6:1 galiausiai įveikė Marcą-Andrea Hueslerį (ATP-97) iš Šveicarijos.

VIDEO: Marc-Andrea Huesler vs. Hubert Hurkacz Highlights | 2023 US Open Round 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas