Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

C.Ruudas dominavo prieš A.Zverevą ir pateko į antrąjį finalą Paryžiuje

Norvegijos teniso žvaigždė Casperas Ruudas (ATP-4) pakartojo prieš 12 mėnesių užfiksuotą pasiekimą ir sugrįžo į atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių finalą.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame „Roland Garros“ vyrų vienetų varžybų pusfinalyje 24-erių tenisininkas per 2 valandas ir 9 minutes netikėtai lengvai 6:3, 6:4, 6:0 sudorojo Alexanderį Zverevą (ATP-27).

Teniso bendruomenėje dažnai neįvertinamas C.Ruudas ir toliau demonstruoja pavydėtiną stabilumą „Didžiojo kirčio“ turnyruose – per paskutines penkias šios kategorijos pirmenybes pasiekė jau trečiąjį finalą.

Praėjusiais metais Prancūzijos sostinėje norvegas neprilygo grunto karaliui Rafaeliui Nadaliui, o „US Open“ tituliniame mače nusileido Carlosui Alcarazui. Iškovoti pirmąjį karjeros „Grand Slam“ titulą tikrai nebus lengviau ir sekmadienį, kadangi kitoje tinklo pusėje stovės rekordo siekiantis Novakas Džokovičius.

2023-iųjų sezonas C.Ruudui prasidėjo tikrai nesėkmingai, tačiau kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet jis suspindėjo Romoje (pusfinalis), o sėkmingą atkarpą pratęsė ir Paryžiuje.

Iki turnyro Romoje tenisininkas buvo iškovojęs 11 pergalių per 20 mačų, nuo „Masters“ pirmenybių Italijos sostinėje pradžios – 11 laimėjimų iš 13 dvikovų.

Pergalė pusfinalyje Norvegijos atstovui leis išlikti ketvirtoje ATP reitingo pozicijoje, į kurią kėsinosi Stefanos Tsitsipas. Tiesa, net ir pergalės finale atveju jis aukščiau nebepakils.

Nepaisant triuškinančios nesėkmės pusfinalyje, A.Zverevas pademonstravo, kad yra pasiruošęs sugrįžti į teniso elitą. Praėjusiais metais šiurpią čiurnos traumą šiame turnyre patyręs vokietis ilgai ieškojo savojo žaidimo ir jį pagaliau surado Paryžiuje, sugrįždamas į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį. Visgi 26-erių tenisininkas ir toliau lieka su vieninteliu „Grand Slam“ finalu 2020 m. Niujorke.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Saša ATP reitinge turėtų pakilti į 23-ią poziciją. Antroje sezono dalyje Vokietijos tenisininkas negina absoliučiai jokių taškų, todėl turės daug galimybių kilti aukštyn reitinge.

„Roland Garros“ vyrų vienetų varžybų finalas sekmadienį prasidės 16 valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas