Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Čempionu Romoje tapęs A.Zverevas sugrįžta į pirmąjį ATP reitingo ketvertą

Italijos sostinėje Romoje finišavusių „Internazionali BNL d’Italia“ pirmenybių finale – užtikrintas favoritu laikyto Alexanderio Zverevo (ATP-5) triumfas.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijos tenisininkas sekmadienį praūžusiame vyrų vienetų varžybų finale 6:4, 7:5 nukovė Čilės atstovą Nicolasą Jarry (ATP-24) bei iškovojo šeštąjį „Masters“ serijos trofėjų savo karjeroje.

Romoje antrą kartą čempionu tapęs A.Zverevas nutraukė ilgą „Masters“ serijos trofėjų sausrą – paskutinį sykį šios kategorijos turnyrą jis buvo laimėjęs 2021 metais Sinsinatyje.

„Roma mano širdyje yra užima labai specialią vietą, kadangi čia laimėjau savo pirmą karjeros „Masters“ trofėjų bei pirmąjį po sunkios traumos (2022 m. viduryje A.Zverevas patyrė šiurpią čiurnos traumą Paryžiuje – aut. past.). Mano oponentas žaidžia labai galingai, o tai geriausiai parodo tenisininkai, kuriuos jis įveikė šio turnyro metu. Prie tinklo aš jam pasakiau, kad jei ir toliau taip žais, jis turės dar ne vieną šansą panašiuose finaluose“, – savo mintimis dalijosi čempionas.

Pergalingame mūšyje vokietis buvo tiesiog nesustabdomas, kuomet paduodavo pirmaisiais mėginimais – laimėjo 37 iš 39 taškų (95 proc.). Įdomu tai, kad pirmą sykį tašką pirmuoju padavimu Sascha finale pralaimėjo praėjus 1 valandai ir 18 minučių po 32 iš eilės laimėtų tokių kamuoliukų.

Kiek daugiau nei 963 tūkstančius eurų ir 1000 ATP reitingo taškų užsidirbęs A.Zverevas naujame ATP reitinge aplenks Daniilą Medvedevą ir pakils į ketvirtą poziciją, kurioje nebuvo nuo 2022-ųjų rugpjūčio.

Tai labai svarbu prieš artėjantį „Roland Garros“ turnyrą – 27-erių tenisininkas užsitikrino žemiausiai ketvirtą skirstymą, o tai leistų iki pat pusfinalio išvengti Novako Džokovičiaus (ATP-1), Carloso Alcarazo (ATP-3) bei Janniko Sinnerio (ATP-2), jei pastarasis visgi nuspręs dalyvauti turnyre.

512 tūkst. eurų ir 650 ATP reitingo taškų iškovojęs N.Jarry pakils į rekordinę 17-tą vietą. Pirmajame karjeros „Masters“ finale kovojęs čilietis savo sąskaitoje turi 3 ATP titulus, visus – ATP 250 lygmenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius