Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 08

D.Medvedevo ir N.Džokovičiaus klasiką sustabdė netikėtas pasitraukimas prieš lemiamą setą

Dvi buvusios pirmosios pasaulio raketės Daniilas Medvedevas (ATP-4) ir Novakas Džokovičius (ATP-7) rengė tikrą spektaklį Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Astana Open“ pusfinalyje, kuris galiausiai savo finišo taip ir nepasiekė.
Daniilas Medvedevas ir Novakas Džokovičius
Daniilas Medvedevas ir Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos tenisininkas ganėtinai užtikrintai laimėjo pirmąjį setą 6:4, tačiau antrajame jau solidžiau atrodė Nolė, išgyvenęs dramą pratęsime ir išplėšęs lemiamą partiją rezultatu 7:6(6).

Tai, kas nutiko iš karto po seto finišo, nustebino tiek įsiaudrinusią Astanos publiką, tiek ir patį Novaką Džokovičių.

Serbas vis dar džiūgavo po pergalės antrajame sete, kuomet prie jo priėjo oponentas ir šiam paspaudė ranką, pasitraukdamas iš mačo.

Toks ruso poelgis liko nesuprastas, kadangi 26-erių tenisininkas viso susitikimo metu neatrodė kamuojamas traumos, o į pagalbą nebuvo išsikviestas medicininis personalas. Visgi vėliau paaiškėjo, kad D.Medvedevas susižeidė koją ir nenorėjo rizikuoti.

„Labai nustebau, kad Daniilas pasitraukė. Jis atrodė visiškai normaliai, galbūt tik paskutiniuosius 6-7 taškus kiek lėtesnis. Jis man pasakė, kad pasitempė kojos raumenį. Tikiuosi, kad tai nieko rimto. Abu setus jis buvo geresnis žaidėjas nei aš“, – po susitikimo teigė į finalą prasmukęs Džokovičius.

Serbijos teniso titanas dėl ATP turnyro titulo varžysis antrą savaitę paeiliui – į Astaną jis atvyko po pergalingos viešnagės Tel Avive.

Jei neskaičiuotume „Laver Cup“ komandinio turnyro, ATP ture N.Džokovičius iškovojo jau 15 pergalių paeiliui, o paskutinį kartą nesėkmę patyrė dar „Roland Garros“ ketvirtfinalyje Rafaeliui Nadaliui.

Jeigu praėjusiame sezone ruso ir serbo keliai ATP ture susikirto tris sykius, tai šiemet abu tenisininkai vienas prieš kitą varžėsi pirmą kartą. Tiesa, įdomu tai, kad tik turnyras Astanoje ir atvirosios Prancūzijos teniso pirmenybės buvo vienintelės varžybos, kuriose dalyvavo ir N.Džokovičius, ir D.Medvedevas.

Finale septintosios pasaulio raketės lauks graiko Stefanos Tsitsipo (ATP-6) iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas