Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 11

Dar sykį teniso istoriją pakeitęs N.Džokovičius tapo „US Open“ čempionu

Atvirosiose JAV teniso pirmenybėse „US Open“ – užtikrintas Novako Džokovičiaus (ATP-1) pasirodymas finale ir dar vienas pagerintas serbo rekordas.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų finale 36-erių tenisininkas užtikrintai 6:3, 7:6(5), 6:3 nugalėjo trečią pasaulio raketę Daniilą Medvedevą (ATP-3).

N.Džokovičiui tai jau 24-tasis „Didžiojo kirčio“ trofėjus karjeroje. „Open Era“ laikotarpyje daugiau nė vienam tenisininkui ar tenisininkei nėra pavykę laimėti tiek titulų, o apskritai per visą žaidimo istoriją tiek pat turnyrų yra laimėjusi Margaret Court.

„US Open“ turnyrą jis laimėjo ketvirtą kartą. Tiesa, pastarąjį kartą čempionu Niujorke serbas buvo tapęs senokai – dar 2018 metais, o prieš du metus finale skaudžiai nusileido tam pačiam D.Medvedevui.

Prieš du mėnesius Nolė patyrė gniuždančią nesėkmę penkių setų trileryje Vimbldono finale, bet dar sykį pademonstravo, kad po pralaimėjimų jis grįžta dar stipresnis. Iš pradžių buvo laimėtos Sinsinačio „Masters“ pirmenybės, o dabar – ir „US Open“.

Ketvirtą kartą per kalendorinius metus N.Džokovičius laimi tris „Didžiojo kirčio“ turnyrus, o panašiais skaičiais gali pasigirti tik kita žaidimo legenda Rogeris Federeris, tokį pasiekimą atlikęs tris kartus. Visiems kitiems tenisininkams yra maksimaliai pavykę tai padaryti vienintelį sykį.

3 milijonus JAV dolerių ir 2000 ATP reitingo taškų iškovojęs Serbijos teniso titanas naujame ATP reitinge aplenks Carlosą Alcarazą ir sugrįš į pirmą poziciją.

Po pergalės finale Novakas pagerbė ir savo gerą bičiulį, tragiškai Anapilin 2020 metais iškeliavusį legendinį krepšininką Kobe Bryantą, kuris dažniausiai vilkėdavo 24-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, o tenisininkas dabar iškovojo 24-tą „Grand Slam“ titulą.

D.Medvedevui atiteks 1,5 mln. JAV dolerių ir 1200 ATP reitingo taškų.

VIDEO: Daniil Medvedev vs. Novak Djokovic Highlights | 2023 US Open Final

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas