Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vieną buvusią ATP turo žvaigždę įveikęs V.Gaubas pateko į finalą Italijoje

Pasakiška Lietuvos teniso rinktinės atstovo Viliaus Gaubo (ATP-257) savaitė Veronoje (Italija) vykstančiose „Challenger“ kategorijos pirmenybėse tęsiasi – tenisininkas iškovojo kelialapį į didįjį finalą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Eilinį trijų setų maratoną vyrų vienetų varžybose atlaikęs 19-metis tenisininkas šeštadienio pusfinalyje panaikino seto deficitą ir 4:6, 6:0, 7:5 palaužė kartvelą Nikolozą Bašilašvilį (ATP-443).

Lietuvos teniso talentui tai bus tik antrasis karjeros finalas „Challenger“ pirmenybėse. Balandžio pabaigoje Vilius dėl titulo kovėsi ir Romoje, tačiau tuomet patyrė nesėkmę.

Šią savaitę Veronoje neįtikėtiną kovingumą demonstruojantis lietuvis visas keturias pergales iškovojo po trijų setų kovos, iš viso korte praleisdamas daugiau nei 10 valandų.

Aštuntfinalyje patiesęs buvusią septintąją pasaulio raketę Richardą Gasquet, pusfinalyje V.Gaubas nugalėjo dar vieną buvusį ATP turo elito atstovą.

N.Bašilašvilis ATP reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 16-tos pozicijos bei iš viso iškovojęs 5 ATP trofėjus, iš kurių du – ATP 500 kategorijoje.

9705 eurus ir 50 ATP reitingo taškų užsitikrinęs Lietuvos tenisininkas naujame ATP reitinge kils bent į 225-tą poziciją ir jau beveik užsitikrino vietą „US Open“ kvalifikacijoje.

Sekmadienio finale V.Gaubo lauks kortų šeimininkas Federico Arnaboldi (ATP-359).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas