Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

Dar viena „Roland Garros“ istorija: Ryanas Harrisonas su vestuvių pabroliu tapo čempionais

Šių metų atvirame Prancūzijos teniso čempionate pasakiškos istorijos nutiko ne tik moterų vienetų varžybose, bet ir vyrų dvejetų turnyre. Žinomas Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkas Ryanas Harrisonas padėjo Naujajai Zelandijai iškovoti istorinę pergalę Roland Garros čempionate. Jis kartu su savo vestuvių pabroliu Michaelu Venusu triumfavo vyrų dvejetų varžybose.
Ryanas Harrisonas su Michaelu Venusu tapo „Roland Garros“ čempionais
Ryanas Harrisonas su Michaelu Venusu tapo „Roland Garros“ čempionais / „Scanpix“ nuotr.

Dar prieš du mėnesius M.Venusas džiaugėsi, kad buvo pakviestas į pabrolius R.Harrisono vestuvėse. Dabar jau amerikietis padėjo Michaelui iškovoti įsimintiniausią pergalę karjeroje.

M.Venusas tapo pirmuoju Naujosios Zelandijos tenisininku po 38-erių metų pertraukos, kuris laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Žaisdamas poroje su R.Harrisonu jis finale 7:6(7:5), 6:7(4:7), 6:3 nugalėjo meksikiečio Santiago Gonzalezo ir Donaldo Youngo porą.

Įdomu, kad šios abi komandos vyrų dvejetų turnyre neturėjo skirstymo. Tai reiškia, kad daugelio kitų porų šansai laimėti šias varžybas buvo laikomi kur kas geresniais. Po pergalės čempionai neslėpė susijaudinimo ir didžiulio džiaugsmo.

„Dar vaikystėje pradėjęs žaisti tu svajoji laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą, – po pergalės kalbėjo R.Harrisonas. – Tačiau mums su Michaelu tai dar ypatingesnis dalykas, nes man jis kaip brolis. Jis tapo mano šeimos dalimi. Mūsų namai tapo jo namais, nutolus nuo Naujosios Zelandijos. Jis išmokė mane vairuoti automobilį ir daugelį kitų dalykų. Neišmokė tik kaip bendrauti su merginomis. Bet buvo šalia per daugybę įsimintiniausių mano gyvenimo akimirkų. Įskaitant ir vestuves. Kartu su juo būti čia ir laimėti tai yra tiesiog nerealu.“

Abu tenisininkus treniravo Ryano tėvelis Patas. Tačiau vėliau R.Harrisonas ėmė žaisti vienetų varžybose.

Tik prieš tris mėnesius jie nusprendė suvienyti jėgas grunto sezonui ir kiek netikėtai laimėjo turnyrą Portugalijoje. Dabar žaisdami vos penktame savo turnyre tapo „Didžiojo kirčio“ čempionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas