Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar viena sensacija „US Open“ turnyre – trečiajame etape krito ir N.Džokovičius

Prabėgus vos vienai dienai po netikėto Carloso Alcarazo (ATP-3) pralaimėjimo, „US Open“ turnyrą palieka ir kita teniso pasaulio megažvaigždė – Novakas Džokovičius (ATP-2).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vėlyvą penktadienio naktį centiniame Arthur Ashe korte 37-erių serbas 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 nesulaikė skambiausią karjeros laimėjimą pasiekusio australo Alexei Popyrino (ATP-28).

Pastaraisiais dešimtmečiais Niujorke dominuojantis N.Džokovičius per savo karjerą čia yra iškovojęs 4 trofėjus ir dar pasiekęs 6 finalus, tačiau šiemet pirmą kartą nuo 2003-iųjų neperžengė trečiojo varžybų etapo barjero.

Maža to, tai bus pirmasis sykis nuo 2017-ųjų, kuomet Serbijos teniso legenda metus baigs be „Didžiojo kirčio“ titulo.

„Žinoma, kad olimpinis auksas turėjo įtakos tokiam pasirodymui. Išnaudojau daug energijos siekdamas triumfuoti Paryžiuje, o į Niujorką atvykau ne visiškai šviežias. Atidaviau visas jėgas, neturėjau kažkokių fizinių problemų. Tiesiog jaučiausi išsekęs ir jūs tai galėjote matyti. Nuo pat pirmojo mačo korte nesijaučiau savimi“, – aiškino Nolė.

Čempiono titulo neapgynęs serbas ATP reitinge tikrai kris į ketvirtąją poziciją, o teoriškai tenisininkas gali smukti net ir iki septintosios.

A.Popyrinas prieš vieną geriausių visų laikų tenisininkų „Didžiojo kirčio“ varžybose šiemet kovėsi jau trečiąjį kartą. Australijoje ir Vimbldone jis krito po keturių setų.

„Trečias kartas nemeluoja. „Australian Open“ ir Vimbldone buvo rimtos kautynės, turėjau šansų, bet nepasinaudojau. Šiandien mačas buvo kitoks – šansais pagaliau pasinaudojau. Tai yra neįtikėtina, nes trečiojo „Grand Slam“ etapo buvau neperžengęs gal 15 kartų, tačiau dabar įveikiau geriausią visų laikų žaidėją. Sunkus darbas atsipirko“, – džiūgavo australas.

Monrealio „Masters“ pirmenybes prieš keletą savaičių laimėjusio A.Popyrino kitame etape lauks Frances Tiafoe (ATP-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas