Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas netikėtumas Vimbldone – krito antroji pasaulio raketė

Antrą poziciją WTA reitinge užimanti ir viena pagrindinių pretendenčių į Vimbldono trofėjų Coco Gauff (WTA-2) patyrė netikėtą nesėkmę aštuntfinalio etape.
Emma Navarro ir Coco Gauff
Emma Navarro ir Coco Gauff / „Scanpix“ nuotr.

20-metė tenisininkė centriniame korte vos per 1 valandą ir 13 minučių rezultatu 4:6, 3:6 nusileido savo tautietei Emmai Navarro (WTA-17).

Proveržio sezoną žaidžianti amerikietė pateko į pirmąjį „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį, iškovodama vieną skambiausių karjeros pergalių.

2021 metais atstovaudama Virdžinijos universitetui NCAA pirmenybių čempione tapusi E.Navarro šiemet WTA ture iškovojo jau 33 pergales ir tai yra daugiau nei dvigubai lyginant su praėjusių metų skaičiais (16).

„Mano treneris akcentuoja, kad į mačus žiūrėčiau taip, tarsi tai būtų eiliniai koledžo susitikimai. Ten formatas toks, jog sužaidi vieną mačą per savaitę. Neturi laiko įsivažiuoti, užsiauginti pasitikėjimo savimi, tiesiog vieną konkrečią dieną žaidi prieš vieną konkrečią varžovę. Toks mąstymas man stipriai padėjo ir čia“, – pasakojo nugalėtoja.

Dar praėjusių metų balandį E.Navarro buvo reitinguota už pirmojo WTA reitingo šimtuko ribų, tačiau dabar savo kraityje jau turi pirmą WTA trofėjų, o naujame WTA reitinge kils bent į 14-tą poziciją.

Ketvirtfinalyje 23-ejų amerikietės lauks taip pat fantastišką formą demonstruojanti Jasmine Paolini (WTA-7), kuri dar visai neseniai varžėsi „Roland Garros“ finale.

Praėjusių metų „US Open“ čempionė C.Gauff per savo karjerą ir toliau lieka be Vimbldono ketvirtfinalio – tai buvo jau trečiasis jaunuolės pralaimėjimas aštuntfinalio etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi