Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Dar vienas supertalentas – 19-metis danas iš „Roland Garros“ eliminavo S.Tsitsipą

Tenisas gali būti ramus dėl savo ateities. Prie kosminiu greičiu iškilusio Carloso Alcarazo jungiasi ir dar vienas itin perspektyvus jaunuolis, savo debiutiniame „Roland Garros“ turnyre iš karto pasiekęs ketvirtfinalį.
Holgeris Rune
Holgeris Rune / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų turnyre Paryžiuje buvo užfiksuotas pirmas didelis netikėtumas. Danijos teniso talentas Holgeris Rune (ATP-40) 7:5, 3:6, 6:3, 6:4 eliminavo ketvirtą planetos raketę graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-4).

Pastarasis praėjusiais metais Prancūzijos sostinėje nužygiavo iki didžiojo finalo, kuriame buvo per setą nuo triumfo pirmajame karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyre. Nemažą dalį taškų praradęs S.Tsitsipas ATP reitinge gali nusmukti į šeštąją poziciją.

Šiame sezone įspūdingą šuolį atlikusiam H.Runei tai buvo antroji karjeros pergalė prieš pirmojo ATP penketuko atstovą. Prieš mėnesį Miunchene jis įspūdingai nukovė Alexanderį Zverevą (ATP-3).

Danijos tenisininkas tapo pirmuoju savo šalies atstovu „Open Era“ laikotarpyje, patekusiu į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį. Reikia nepamiršti, kad iki turnyro Paryžiuje jaunuolis „Grand Slam“ turnyruose nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės.

„Jausmas neįtikėtinas. Pabaigoje jaučiau milžinišką įtampą, tačiau publika man buvo nuostabi, kaip ir viso turnyro metu. Žiauriai jaudinausi, tačiau žinojau, kad jei nuspręsiu atsisakyti savo taktikos prieš tokį žaidėją kaip S.Tsitsipas, tikrai pralaimėsiu. Viskas pavyko – tai bus milžiniškas postūmis mano pasitikėjimui savimi“, – džiūgavo Rune.

Ketvirtajame sete dominavęs danas dukart laimėjo oponento padavimus ir išsiveržė į priekį net 5:2, tačiau graikas sugrįžo iki 5:4 ir turėjo net keletą progų rezultatą išlyginti, bet nesugebėjo sulaikyti agresyvaus varžovo žaidimo.

Tai pirmasis kartas nuo 1994 metų, kuomet „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį tame pačiame turnyre pasiekia du paaugliai – pastarąjį sykį tai padarė Hendrikas Dreekmannas ir Andrejus Medvedevas, o šįkart H.Rune ir C.Alcarazas.

Ketvirtfinalyje dano varžovu bus kaimyninės Norvegijos atstovas Casperas Ruudas (ATP-8). Jis keturių setų mūšyje 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 palaužė lenką Hubertą Hurkačą (ATP-13) ir taip pat pirmą kartą karjeroje žengė į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas