Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 13

Dėl pirmojo „Masters“ titulo Toronte susikaus Italijos bei Australijos atstovai

Sekmadienį Toronte (Kanada) bus karūnuotas naujasis „Masters“ čempionas – „National Bank Open Presented by Rogers“ pirmenybių finale susikaus du šios kategorijos titulo dar neturintys tenisininkai.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vienu iš finalo dalyvių bus Italijos teniso žvaigždė ir vienas perspektyviausių ATP turo žaidėjų Jannikas Sinneris (ATP-8).

Už trijų dienų savo 22-ąjį gimtadienį minėsiantis tenisininkas pusfinalyje užtikrintai 6:4, 6:4 nugalėjo JAV atstovą Tommy Paulą (ATP-14).

Italui tai bus jau trečiasis „Masters“ finalas karjeroje – kol kas pirmieji du tituliniai mūšiai Majamyje (2021 ir 2023 metais) jam susiklostė nesėkmingai.

Pirmajame ATP 10-tuke įsitvirtinęs J.Sinneris žaidžia labai solidų sezoną. Prieš mėnesį jis pasiekė pirmą „Grand Slam“ pusfinalį Vimbldone, metų pradžioje laimėjo titulą Monpeljė, pasiekė finalus Roterdame ir Majamyje bei pusfinalius kituose „Masters“ turnyruose Indian Velse ir Monte Karle.

Pergalė finale italą pakylėtų į rekordinę šeštą poziciją ATP reitinge. Į aukščiausią kada nors pasiektą vietą pirmadienį tikrai kils T.Paulas, kuriam projektuojama 13-toji pozicija. Amerikietis ketvirtfinalyje iškovojo skambiausią karjeros pergalę įveikdamas geriausią planetos tenisininką ir Vimbldono čempioną Carlosą Alcarazą (ATP-1);

J.Sinnerio oponentu finale bus pirmajame „Masters“ finale žaisiantis Alexas De Minauras (ATP-18).

Australijos tenisininkas kitame pusfinalyje užtikrintai 6:1, 6:3 sutriuškino ispaną Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-37).

Įdomu tai, kad iki pirmenybių Toronte 24-erių australas nė sykio nebuvo prasibrovęs net iki „Masters“ pusfinalio, tačiau įveikus tokius varžovus kaip Cameronas Norrie (ATP-13), Tayloras Fritzas (ATP-9) ar net Daniilas Medvedevas (ATP-3) buvo iškovotas bilietas į didįjį finalą.

A.De Minauras ATP reitinge taip pat kils į rekordinę 12-tą vietą.

Tiesa, tarpusavio akistatose su J.Sinneriu jis pralaimi net 0:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas