Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 23

Dėl sutartų mačų Bulgarijos tenisininkė diskvalifikuota visam gyvenimui

Prieš korupciją tenise kovojanti „Tennis Integrity Unit“ organizacija paskelbė negailestingą verdiktą Bulgarijos tenisininkei Aleksandrinai Naydenovai, kuri buvo įsivėlusi į ne vieną sutartų mačų skandalą.
Aleksandrina Naydenova
Aleksandrina Naydenova / „Scanpix“ nuotr.

TIU organizacija atskleidė, kad nuo 2015 iki 2019 metų sutartuose mačuose dalyvavusi 28-erių tenisininkė yra diskvalifikuojama iki gyvos galvos ir dar turės sumokėti nemenką 150 tūkstančių JAV dolerių baudą.

Atsiradus pirmiesiems įrodymams A.Naydenova praėjusių metų gruodį buvo suspenduota, kol vyko tyrimas. Tuo metu tenisininkė WTA vienetų reitinge dar užėmė 239-ą vietą.

Skelbiama, kad tenisininkė pažeidė net 13 teniso antikorupcinės programos nuostatų, iš kurių 12 susiję su sutartomis varžybomis ir vienas su atsisakymu bendradarbiauti.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandrina Naydenova
„Scanpix“ nuotr./Aleksandrina Naydenova

A.Naydenova WTA vienetų reitinge aukščiausiai buvo pakilusi iki 218 vietos. Bulgarei kur kas geriau sekėsi dvejetuose, kur pasauliniame reitinge ji buvo užėmusi net 95 vietą.

A.Naydenova tapo trečiąja savo šalies tenisininke per pastarąsias savaites, sulaukusi milžiniškos bausmės už sutartus mačus.

Kiek anksčiau įkliuvo ir broliai Khachatryanai – Karenas buvo diskvalifikuotas visam gyvenimui ir turės sumokėti 250 tūkst. JAV dolerių, o Jurijus teniso negalės žaisti 10 metų ir taip pat susimokėti 50 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?