Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

Dėl Vimbldono titulo Tuniso atstovė susikaus su sensaciją pateikusia E.Rybakina

Ketvirtadienį moterų Vimbldono vienetų turnyre buvo sužaisti abu pusfinalio susitikimai, po kurių paaiškėjo dvi finalininkės, žengsiančios į centrinį kortą šeštadienį susikauti dėl nugalėtojų trofėjaus.
Elena Rybakina
Elena Rybakina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji bilietą į didįjį turnyro finalą iškovojo Ons Jabeur (WTA-2). Tuniso teniso superžvaigždė 6:2, 3:6, 6:1 palaužė tikru turnyro atradimu tapusią Tatjaną Marią (WTA-104) iš Vokietijos.

Abi tenisininkės, nors jas ir skiria septyneri metai, yra puikios draugės WTA ture, gerai sutaria ir jų šeimynos. Ons prieš dvikovą minėjo, kad vokietė yra jos „barbekiu draugė“, o iš karto po susitikimo nesuskubo džiūgauti istoriniu pasiekimu, bet visų pirma atiduoti pagarbą savo kolegei.

Tuniso tenisininkė pasikvietė oponentę į korto vidurį, kuriame sausakimša centrinio korto publika turėjo paskutinę galimybę išlydėti tikrus stebuklus Londone kūrusią vokietę. Priminsime, kad tik prieš mažiau nei metus T.Maria grįžo į WTA turą po to, kai pagimdė savo antrąją atžąlą.

Savo ruožtu 27-erių O.Jabeur toliau savo vardą įsirašinėja į rekordų knygas – ji tapo pirmąja Tuniso atstove, pirmąja Afrikos žemyno atstove bei pirmąja arabų kilmės tenisininke, pasiekusia „Didžiojo kirčio“ finalą.

Net 22 iš paskutinių 24 mačų laimėjusi tunisietė iki Vimbldono „Didžiojo kirčio“ turnyruose buvo toliausiai nukeliavusi iki ketvirtfinalio.

Daugelis teniso ekspertų tikėjosi svajonių finalo tarp O.Jabeur ir Simonos Halep (WTA-18), tačiau rumunė taip ir nesurado priešnuodžių prieš fantastišką Elenos Rybakinos (WTA-23) puolimą – 3:6, 3:6.

2019-ųjų Vimbldono čempionė beveik neturėjo galimybių kabintis į monstriškus varžovės padavimus, o paduodama pati nuolatos jautė didžiulį spaudimą. Paskutinį kartą šiame turnyre 30-metė tenisininkė buvo pralaimėjusi dar 2018 metais bei pusfinalį pasitiko su 12 pergalių šiuose kortuose serija.

E.Rybakinai, visai kaip ir O.Jabeur, tai buvo debiutas „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje.

23-ejų jaunuolė tapo pirmąja Kazachstano tenisininke, pasiekusia „Didžiojo kirčio“ finalą. Tiesa, šios šalies garbę ji gina tik nuo 2018-ųjų, o gimusi ir augusi Elena yra Maskvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas