Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 13

Demoralizuojančioje akistatoje – sunki Andy Murray pergalė

Antrame sete progų neišnaudojęs Andy Murray pratrūko. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas pradėjo plūsti ir save, ir prastas oro sąlygas, o antrojo seto pabaigoje ne vieną kartą stebuklingais „forehand’ais“ sveiką kailį išnešęs Davidas Goffinas trečiajai pasaulio raketei vos neskėlė rimto antausio. Vis dėlto Belgijos atstovas nebuvo tas, kuris iš pralaimėtų padavimų karuselės išlipo šypsodamasis. Penktadienį vykusioje demoralizuojančioje „Internazionali BNL d’Italia“ ketvirtfinalio dvikovoje A.Murray šventė pergalę 6:1, 7:5.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Sunkią pergalę penktadienį iškovojęs A.Murray užsitikrino 360 ATP reitingo taškų ir 177 tūkst. eurų, o „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro pusfinalyje 28-erių metų britas susikaus su prancūzu Lucasu Puille, kuriam be kovos buvo įskaityta pergalė prieš klubo traumą patyrusį Juaną Monaco.

Trečioji pasaulio raketė po nuostabaus pasirodymo taip pat pakartojo geriausią savo rezultatą Romos „Masters“ turnyre. Iki šiol pusfinalį jam buvo pavykę pasiekti tik 2011 metais.

Šį pirmadienį į trečią vietą ATP reitinge nupuolęs A.Murray kitą savaitę vėl pakils į antrą vietą, nes iš varžybų aštuntfinalyje pasitraukė Rogeris Federeris, kuris pernai Romoje žaidė finale.

Ant grunto A.Murray per pastaruosius du sezonus iškovojo 27-ias pergales ir patyrė vos 3-is nesėkmes.

Geriausias Belgijos tenisininkas D.Goffinas, kuris ketvirtadienį 6:0, 6:0 aštuntajai pasaulio raketei Tomašui Berdychui išrašė du „riestainius“, „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro ketvirtfinalyje žaidė antrus metus iš eilės.

Tai buvo ketvirta trečiosios pasaulio raketės ir D.Goffino tarpusavio dvikova. Kol kas visus kartus pergalėmis džiaugėsi A.Murray.

A.Murray ir D.Goffino dvikovos eiga:

Pučiant stipriam vėjui, pirmąjį setą A.Murray pradėjo pralaimėdamas savo padavimų seriją, tačiau netrukus susiėmė ir nutraukęs D.Goffino penkiolikos laimėtų geimų iš eilės seriją pradėjo triuškinti varžovą – 28-erių metų britas tuomet laimėjo šešis geimus iš eilės.

VIDEO: Goffin passes Murray, Rome 2016 QF

Antrame sete A.Murray pradėjo nervintis: plūdo ir save, ir prastas oro sąlygas, o susiėmęs D.Goffinas vos neįgėlė varžovui. Šiame sete tenisininkai net po tris kartus apsikeitė pralaimėtomis padavimų serijomis, tačiau vienuoliktame geime, kuris truko beveik dešimt minučių, 28-erių metų britui pavyko susiimti ir žengti į „Internazionali BNL d’Italia“ pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas