Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 09

Didelė grėsmė ant žolės – M.Berrettinis užtikrintai sudorojo A.Zverevą

Buvusi penktoji pasaulio raketė Matteo Berrettinis (ATP-5) demonstruoja atsigavimo ženklus Vimbldone, kuriame patiesė dar vieną aukščiau reitinguotą oponentą ir pateko į aštuntfinalį.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiajame etape 27-erių tenisininkas užtikrintai 6:3, 7:6(4), 7:6(5) susitvarkė su Alexanderiu Zverevu (ATP-21) ir trečią kartą karjeroje pateko į Vimbldono aštuntfinalį.

Pastaraisiais sezonais nuolatinių traumų kamuojama Italijos teniso žvaigždė prieš turnyrą nežinojo, ar apskritai galės žaisti. Dėl pilvo raumens patempimo du mėnesius nežaidęs tenisininkas į ATP turą sugrįžo ant žolės Štutgarte, tačiau ten sugebėjo laimėti vos 3 geimus prieš Lorenzo Sonego (ATP-42), o po dvikovos negalėjo sulaikyti ašarų.

Dabar per tris etapus Vimbldone jis jau sugebėjo įveikti minėtąjį L.Sonego, Alexą De Minaurą (ATP-17) ir Sašą Zverevą, dėl nuolatinio lietaus Londone žaisdamas penkias dienas paeiliui, tačiau taip nė sykio ir nepralaimėdamas savos padavimų serijos.

„Daug dienų praleidau gulėdamas lovoje ir negalėdamas žaisti, todėl dabar rungtyniauti 5 dienas iš eilės yra niekas. Tai skamba liūdnai, bet yra tiesa. Pasiilgau žaidimo ir kovojimo teniso aikštelėje. Man artimi žmonės tai puikiai žino“, – kalbėjo italas.

Praėjusiais metais dėl koronaviruso pasirodyti Vimbldone negalėjęs M.Berrettinis būtent šiame turnyre pasiekė kol kas geriausią rezultatą savo karjeroje, kai 2021 metais nužygiavo iki pat didžiojo finalo.

Ant žolės dangos vienu geriausių planetos tenisininkų laikomas Matteo ant šio paviršiaus iš paskutinių 25 mačų laimėjo net 23.

Aštuntfinalyje jo lauks ne kas kitas, o ATP reitingo lyderis Carlosas Alcarazas (ATP-1), kurį sykį italas yra įveikęs – 2022-ųjų „Australian Open“.

„Nemanau, kad reikia kažką daug sakyti apie Carlosą. Jis mums rodo, koks geras tenisininkas yra. Pirmą kartą žaidėme prieš du metus ir jau tada pamačiau, kad šis vaikis – ypatingas“, – dėstė Berrettinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas