Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Didžiojo kirčio“ čempionių akistatoje – N.Osakos šturmą atrėmusios I.Swiatek triumfas

Ryški favoritė jau ketvirtąjį sykį savo karjeroje laimėti atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes Iga Swiatek (WTA-1) sulaukė netikėtai rimto pasipriešinimo jau antrajame etape.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Viename dramatiškiausių ir aukščiausios klasės sezono susitikimų WTA ture Lenkijos atstovė rezultatu 7:6(1), 1:6, 7:5 palaužė Japonijos teniso superžvaigždę Naomi Osaką (WTA-134).

Laimėjusi atkaklų pirmąjį setą I.Swiatek susidūrė su tiesiog fantastišku oponentės puolimu (iš viso 54 winner'iai), kuris japonei praeityje atnešė net keturis „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

Nuo antrosios partijos pradžios N.Osaka laimėjo kitus 9 iš 10 geimų ir trečiajame sete užtikrintai pirmavo 3:0, o po dar keleto geimų – ir 5:2.

Visgi tik šio sezono pradžioje po motinystės atostogų sugrįžusi 26-erių tenisininkė galiausiai neatlaikė įtampos – prie 5:3 neišnaudojo match point'o, o tuomet pradėjo daug klysti ir galiausiai patyrė itin skaudžią nesėkmę.

I.Swiatek Paryžiuje iškovojo jau 16-tąją pergalę iš eilės. Čempione ji šiame turnyre tapo 2020, 2022 ir 2023 metais. Per pastaruosius ris metus „Roland Garros“ turnyre lenkė pralaimėjo tik tris setus – N.Osakai, Karolinai Muchovai (2023 m. finalas) ir Qinwen Zheng (2022 m. trečiasis etapas).

Beje, tai buvo pirmasis susitikimas WTA ture nuo 2020-ųjų seserų Williams dvikovos, kuomet viena prieš kitą stojo dvi tenisininkės, turinčios bent po keturis „Grand Slam“ trofėjus. Lenkijos ir Japonijos atstovės turi lygiai po keturis titulus.

Trečiajame etape penktadienį I.Swiatek žais prieš čekę Marie Bouzkovą (WTA-42) arba kroatę Janą Fett (WTA-135).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas